Καιρός: Αστάθεια την Κυριακή των εκλογών

Καιρός: Αστάθεια την Κυριακή των εκλογών
Eurokinissi

Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και θερμοκρασία τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός το πρωί, αλλά με έντονη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι τοπικά ισχυρές. Πολύ προσοχή στα βορειοδυτικά, καθώς επίσης σε δυτική Στερεά και Πελοπόννησο . Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 34, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Στις 25/6/1968 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες στην Αττική. — Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία με έναν νεκρό από κεραυνό. — Το 2008 σημειώθηκαν 37°C μέγιστη θερμοκρασία σε Γιαννιτσά και Ορεστιάδα.  — Το 2016 σημειώθηκαν εξαιρετικά μεγάλα ύψη υετού σε Αρκαδία (Μεγαλόπολη: 213mm), Μεσσηνία και Κεφαλονιά. Πολλές καταστροφές και από το χαλάζι στον Ν. Αρκαδία

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα