Καιρός: Έως και 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Παρασκευή

Καιρός: Έως και 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Παρασκευή
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά . Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει θα κυμανθεί σε επίπεδα λόιγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 23/6/1916 επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική στα όρια του καύσωνα.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδος και ένας στον Πατραϊκό κόλπο.
  • Το 2013 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στον Προυσό Καρπενησίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα