Τσίπρας: “Να μην επιτρέψουμε να πάρει λευκή επιταγή η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη”

Τσίπρας: “Να μην επιτρέψουμε να πάρει λευκή επιταγή η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη”

Κάλεσμα προς τους πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να αποτραπεί η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες να δώσουν το “παρών” την Κυριακή στις κάλπες για τη διεξαγωγή των εκλογών, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε και μια γνωστή στιχομυθία του Νίκου Καζαντζάκη, θέλοντας να καταστίσει ξεκάθαρο ότι το κόμμα θα δώσει “μάχη” μέχρι και την τελευταία στιγμή “για να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα της ελπίδας για δίκαιη κοινωνία”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές προς τα υπόλοιπα κόμματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δε τα κατάφεραν τότε που παλεύαμε με τους δανειστές και τη χρεοκοπία της χώρας. Θα τα καταφέρουν τώρα ; Γλιτώσαμε από τα θηρία, δε θα μας φάνε οι σκορπιοί”.

“Η δεξιά του Μητσοτάκη θέλει να ξεμπερδέψει μαζί μας”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι “δεν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά να ξεμπερδέψουν μαζί μας. Για να μην έχουν αύριο αντίπαλο να τους κοιτά στα μάτια. Και για να πετύχουνε αυτό το στόχο ξεπέρασαν κάθε όριο σ’ αυτή την εκλογική μάχη. Ξεπέρασαν το χειρότερο εαυτό τους.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης Eurokinissi


Δε δίστασαν να ρίξουν στην αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα. Όπως το θέμα της Θράκης και της μειονότητας. Δε δίστασαν να μετατρέψουν την ΕΥΠ σε εργαλείο του κόμματος και της κομματικής σκοπιμότητας. Για να λασπώσουν εμάς”.

“Το δύσκολο έργο στην κάλπη της Κυριακής”

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα “δύσκολο έργο” στις κάλπες. Κι αυτό -όπως είπε- είναι “η ανατροπή του δυσμενούς συσχετισμού που κατέγραψε η κάλπη της απλής αναλογικής πριν ένα μήνα”.

“Δεν είναι όμως την Κυριακή ο δεύτερος γύρος μιας εκλογικής αναμέτρησης. Είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση. Με νέο εκλογικό σύστημα. Νέα διάταξη των πολιτικών δυνάμεων. Νέα διλήμματα.

Και θέλω να πω σε όσους προεξοφλούν το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, να μη βιάζονται. Διότι οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν οριστικά ποιος, αλλά και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

“Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και αυτοί για κέρδη και ζημιές. Εμείς βάζουμε πάνω από όλα τον άνθρωπο και αυτοί τα κέρδη. Δεν είναι όμως μόνο η υγεία που αναδεικνύει αυτή τη διαφορά. Είναι σχεδόν κάθε τομέας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Είναι οι εργασιακές σχέσεις, το οκτάωρο, τα εργασιακά δικαιώματα. Είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Είναι η παιδεία, η ενέργεια, το νερό”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε αφήνοντας αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ: “Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάς αποκάλυψε ότι θέλουν 180 βουλευτές για να μπορούν να αλλάξουν το Σύνταγμα μόνοι τους. Σχέδιο τους, το λένε ανοιχτά, είναι η κατάργηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και ποιος είναι συνήγορος του κου Μητσοτάκη στο σχέδιο αυτό ; Το ΠΑΣΟΚ του κου Ανδρουλάκη, δυστυχώς. Που προτίθεται να συνδράμει τη ΝΔ στην αλλαγή του Συντάγματος”.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε μερικές από τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική οικονομία.

“Εμείς αντιπαραβάλουμε το σχέδιο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ένα συμπαγές, δίκαιο, προοδευτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την κοινωνία και τη χώρα. Ένα πρόγραμμα κι ένα σχέδιο που κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία, ακριβώς γιατί έχει στον πυρήνα του την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τη νεωτερικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προβλέπει ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην καινοτομία, τη γνώση, τη δίκαιη κατανομή των πόρων, τον περιορισμό των ανισοτήτων. Απέναντι στην λογική της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, των εξαγορών και των ιδιωτικοποιήσεων, που παρουσιάζονται ως τάχα επενδύσεις. Με στήριξη των αναγκών της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, της μισθωτής εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των νέων ανθρώπων”.

Και πρόσθεσε: “Προβλέπει την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ άμεσα, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αυξήσεις 10% στους δημοσίους υπαλλήλους και 7,5% σε όλους τους συνταξιούχους. Προβλέπει τη μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Και βεβαίως την φορολόγηση των υπερκερδών των κολοσσών της ενέργειας και των διυλιστηρίων, που έκαναν την κρίση ευκαιρία πλουτισμού και συσσώρευσαν 6 δισ. υπερκέρδη σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας, των πολιτών.

Προβλέπει ισχυρή κρατική παρέμβαση για τη στήριξη της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων της μισθωτής εργασίας. Προβλέπει την οικοδόμηση ενός νέου ΕΣΥ, μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση με ποιοτικά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια και με έμφαση στην έρευνα.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης Eurokinissi


Προβλέπει ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας για όλους που θα περιορίζει τις ανισότητες με ποιοτικές υπηρεσίας και φροντίδα για όλους και για όλες, για το παιδί, για τις μητέρες, για τα νέα ζευγάρια, για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με αναπηρία. Την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, για να αποτραπεί η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας στην ιστορία της χώρας υπέρ λίγων και ξένων συμφερόντων.

Ταυτόχρονα ένα κράτος ισχυρό, παρεμβατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό, που δεν θα αποτελεί κομματικό ή οικογενειακό λάφυρο, αλλά εργαλείο ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών“.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ξανά κάλεσμα προς τους πολίτες να πάνε στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

“Καλούμε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να συνειδητοποιήσει ότι το διακύβευμα της κάλπης στις 25 του μήνα δεν είναι αν την επόμενη μέρα θα έχουμε κυβέρνηση. Αλλά αν την επόμενη μέρα θα επιτρέψουμε με τη ψήφο μας ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο.

Και η μόνη δύναμη που μπορεί αυτό να το αποτρέψει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Είναι η ανατροπή των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν τον Μάη.

Καλούμε λοιπόν κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Αλλά και κάθε συντηρητικό πολίτη που θέλει κυβέρνηση και όχι καθεστώς. Παρά τις διαφορές τους και τις επιφυλάξεις τους μαζί μας, να ενισχύσουν με τη ψήφο τους την επόμενη Κυριακή τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για να μην επιτρέψουμε να πάρει λευκή επιταγή η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη. Για να δώσουμε χώρο στην αντίσταση, την κοινωνία, τις ανάγκες των πολλών”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα