Ανταρσία στη Ρωσία: Πόσες είναι οι δυνάμεις της Wagner και πόσες του ρωσικού στρατού

Ανταρσία στη Ρωσία: Πόσες είναι οι δυνάμεις της Wagner και πόσες του ρωσικού στρατού
Στρατιώτης AP Photo/Efrem Lukatsky

Σε εξέλιξη η επέλαση της μισθοφορικής ομάδας του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα. Το μέγεθος των δυνάμεων που διαθέτουν Wagner και ρωσικός στρατός.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανταρσία που εξαπέλυσε η ομάδα Wagner στη Ρωσία, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή τόσο σε εγχώριο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πριγκόζιν και Πούτιν, οι άλλοτε σύμμαχοι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μοιράζονταν τις δυνάμεις τους, πλέον βρίσκονται αντίπαλοι.

Αν και η μισθοφορική ομάδα της Wagner επέδειξε αποφασιστικότητα στις κινήσεις της, οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ενδεχομένως πρόκειται για μια άνιση μάχη.

Ο ίδιος ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει ότι στο πλευρό του βρίσκονται περίπου 25.000 στρατιώτες, με τους οποίους ξεκίνησε και την ανταρσία πριν μερικές ώρες.

Τον περασμένο Ιανουάριο, όπως γράφει το BBC, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εκτίμησε ότι η Wagner έφτασε σε σημείο να κατέχει 50.000 στρατιώτες, ωστόσο περίπου 20.000 από αυτούς φέρεται να έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία.

Στην αντίπερα -πλέον- όχθη, ο ρωσικός στρατός διαθέτει πλέον 800.000 στρατιώτες.

Κάποτε η δύναμη υπολογιζόταν σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο στρατιώτες, ωστόσο πιστεύεται ότι είχε τουλάχιστον 220.000 απώλειες κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ρωσία πιστεύεται ότι διαθέτει επιπλέον 250.000 μέλη της υπηρεσίας σε εφεδρεία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα