Επιστολή του Κολόμβου επέστρεψε στην Ιταλία

Επιστολή του Κολόμβου επέστρεψε στην Ιταλία
Αυθεντικό αντίγραφο του 15ου αιώνα μιας επιστολής που γράφτηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο. AP

Στην Ιταλία επέστρεψε αυτήν την εβδομάδα μια εξαφανισμένη επιστολή του Χριστόφορου Κολόμβου

Μια κλεμμένη επιστολή του Χριστόφορου Κολόμβου, η οποία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, επεστράφη, μετά από 43 χρόνια, στην Ιταλία. Θεωρείται ότι κλάπηκε από τη Biblioteca Nazionale Marciana, στη Βενετία, της Ιταλίας. Είχε βρεθεί στην κατοχή ενός ιδιώτη συλλέκτη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων και η Εισαγγελία του Delaware των ΗΠΑ ανακοίνωσαν το 2020 ότι ο συλλέκτης πήρε την επιστολή το 2003, χωρίς να γνωρίζει πώς αποκτήθηκε αρχικά από έναν έμπορο σπάνιων βιβλίων. Ο τρόπος με τον οποίο κλάπηκε και περιήλθε στην κατοχή του εμπόρου παραμένει άγνωστος. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η αξία του ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

H επιστολή, γραμμένη στα λατινικά, είναι μία από τις περίπου 30 πιστές πρώτες εκδόσεις της επιστολής του Κολόμβου, με την οποία ανακοίνωσε τις ανακαλύψεις του στην αμερικανική ήπειρο στον βασιλιά της Ισπανίας Φερδινάνδο και τη βασίλισσα Ισαβέλλα το 1493. Οι μονάρχες είχαν χρηματοδοτήσει το ταξίδι του εξερευνητή στον “Νέο Κόσμο”.

Η έκδοση που επέστρεψε στην Ιταλία μέσα στην εβδομάδα είναι γνωστή ως έκδοση Plannck I. Πήρε το όνομά της από τον Stephan Plannck, έναν εξέχοντα τυπογράφο που δημοσίευσε δύο εκδόσεις της επιστολής, πριν από περισσότερα από 500 χρόνια.

Η επιστροφή της επιστολής στην Ιταλία είναι μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών για τον επαναπατρισμό κλεμμένων αντικειμένων.

Η Υ.Μ.Τ αναφέρει ότι έχει επιστρέψει περισσότερα από 20.000 αντικείμενα σε περισσότερες από 40 χώρες και ιδρύματα από το 2007. Ανάμεσα σε αυτά είναι έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από Ναζί, αιγυπτιακές σαρκοφάγοι, γαλλικοί πίνακες, ιταλικά γλυπτά, απολιθώματα δεινοσαύρων, ακόμη και ανθρώπινα λείψανα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα