Μητσοτάκης: Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του λαού

Μητσοτάκης: Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του λαού
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκιδική INTIME NEWS

Από τη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους Βελόπουλου και Νίκης, ενώ υποστήριξε ότι "η Τουρκία υιοθετεί πλήρως την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ".

Την προσπάθεια επαναπατρισμού στη Νέα Δημοκρατία των ψηφοφόρων που έφυγαν προς τα δεξιά, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη Χαλκιδική εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη Χαλκιδική, η ΝΔ έχασε πάνω από 2,5 μονάδες σε σχέση με το 2019, ενώ η Ελληνική Λύση έλαβε 6,79% και η Νίκη 5,39%. Για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, αφού ζήτησε από τον Πολύγυρο “τα εκκλησιαστικά ας τα αφήσουμε έξω απο τις πολιτικές διαφωνίες”, στη συνέχεια από τα Νέα Μουδανιά δήλωσε: “Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του ελληνικού λαού” και εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταρχήν κάλεσε αστειευόμενος τους ψηφοφόρους να αποδείξουν και στην κάλπη της Κυριακής ότι “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει” και δήλωσε βέβαιος ότι: “Η χώρα θα έχει το βράδυ της Κυριακής μια σταθερή κυβέρνηση”.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα έργα στην περιοχή, όπως το φράγμα του Χαβρία, στη στήριξη των αγροτών και του ποιοτικού τουρισμού. “Δεν είναι καλό ή φρόνιμο να σκεφτούμε και να βλέπουμε πάντα μόνο τη μια σεζόν και να πάμε να κάνουμε -να το πω πολύ απλά- μια «αρπαχτή» και να υπονομεύσουμε την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας”, σχολίασε μάλιστα.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θέλει καλύτερες απολαβές για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επανέλαβε το στόχο για μέσους μισθούς της τάξης των 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. “Όλα αυτά μπορούμε να τα δρομολογήσουμε αρκεί, όπως σας είπα, να υπάρχει μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση στην κάλπη της Κυριακής”, υποστήριξε και προσθεσε:

“Η σταθερότητα έχει σημασία και για ένα λόγο ακόμα, φίλες και φίλοι. Για την ανάγκη να υπάρχει ένα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας που θα χειριστεί τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις.

Το λέω αυτό διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαστε σε μία δύσκολη και σύνθετη γειτονιά. Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του ελληνικού λαού, γιατί ακριβώς ίσως αυτό που με κάνει πιο περήφανο, φίλες και φίλοι, είναι όταν πηγαίνω στο εξωτερικό και βλέπουμε πια ότι η εικόνα της πατρίδας μας έχει αλλάξει.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο στη συνέχεια για “μία δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική” και σχολίασε:

“Είναι πραγματικά πάρα πολύ δυσάρεστο και είναι η μόνη κουβέντα που θα πω για την αντιπολίτευση, σήμερα να έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και να υιοθετεί πλήρως η Τουρκία την προπαγάνδα την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Λιμενικού.

Λυπάμαι, είναι το μόνο το οποίο μπορώ να πω. Το μόνο το οποίο έχουν κάνει τέσσερα χρόνια είναι να βρίσκουν κάθε ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στην κυβέρνηση αλλά επιτίθενται στη χώρα όταν υιοθετούν μία τέτοια ρητορική.”

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκιδική INTIME NEWS

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τουτς ψηφοφόρους να στείλουν στο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση στην κάλπη, προσθέτοντας: “Έτσι ρυθμίζουν οι Δημοκρατίες αυτού του είδους τις εκκρεμότητες. Εξάλλου, στείλατε την πρώτη απάντηση στην κάλπη της 21ης Μαΐου.”

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση της Χαλκιδικής με τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι εκεί πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο από τον ιδρυτή της παράταξης, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και ένα ακόμη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Απευθύνθηκε έτσι στον “κομματικό πατριωτισμό” των νεοδημοκρατών και τους κάλεσε και στην αυριανή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

“Σας καλώ όλες και όλους να είστε εκεί, γιατί η Μακεδονία θα στείλει μήνυμα νίκης και ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης. Την Παρασκευή το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα”, δήλωσε και κατέληξε:

“Εμείς με βραχνιασμένη φωνή θα πάμε στις οικογένειές μας και μετά θα περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και μετά η ευθύνη περνάει σε εσάς. Στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά. Εσείς έχετε την ευθύνη, για το ποιος θα καθορίσει τις τύχες του τόπου την επόμενη τετραετία.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα