Βρετανία: Αντιμέτωπος με αποκλεισμό 8 εβδομάδων από τη Βουλή ο Κρις Πίντσερ για σεξουαλική παρενόχληση σε δύο άνδρες

Βρετανία: Αντιμέτωπος με αποκλεισμό 8 εβδομάδων από τη Βουλή ο Κρις Πίντσερ για σεξουαλική παρενόχληση σε δύο άνδρες
Κρις Πίντσερ OLIVIER HOSLET/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε επαναληπτικές εκλογές θα οδηγηθεί πιθανότατα η Βρετανία για την περιφέρεια στο Τάμγουορθ, λόγω της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του βουλευτή των Συντηρητικών, Κρις Πίντσερ.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Κρις Πίντσερ βρίσκεται αντιμέτωπος με αναστολή οκτώ εβδομάδων από το κοινοβούλιο, αφού από έρευνα διαπιστώθηκε ότι άγγιξε ανάρμοστα δύο άνδρες σε λέσχη που συχνάζουν πολιτικοί πέρυσι στο Λονδίνο.

Ο 53χρονος βουλευτής είχε τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του.

Η επιτροπή προτύπων του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι η “εντελώς ανάρμοστη” συμπεριφορά του ήταν “κατάχρηση εξουσίας”. Σύμφωνα με το BBC, οι συνιστώμενες κυρώσεις θα πρέπει να εγκριθούν από ολόκληρη τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Αυτό θα προκαλέσει αίτηση ανάκλησης στην εκλογική του περιφέρεια στο Τάμγουορθ, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πίντσερ δήλωσε ότι ήθελε να “προβληματιστεί” γύρω από τα συμπεράσματα της έκθεσης, αλλά δεν προτίθεται να σχολιάσει περαιτέρω “προς το παρόν”.

Είπε ότι ήθελε να ζητήσει “ειλικρινά συγγνώμη” για τη συμπεριφορά του, προσθέτοντας ότι ζήτησε επαγγελματική ιατρική βοήθεια, η οποία “βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Οι Εργατικοί θα χρειαστούν ποσοστό λίγο πάνω από 21% για να πάρουν την έδρα του στο Τάμγουορθ του Στάφορντσαϊρ, όπου στις προηγούμενες εκλογές είχε πλειοψηφία 19.000 βουλευτών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Πίντσερ πρόκειται να παραιτηθεί όπως και να χει από βουλευτής στις επόμενες γενικές εκλογές, οι οποίες αναμένονται το επόμενο έτος.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος των Εργατικών Άντζελα Ρέινερ δήλωσε ότι η έκθεση είναι “σοκαριστική” και ότι ο κ. Πίντσερ θα πρέπει να “πράξει το σωστό” και να παραιτηθεί αμέσως από βουλευτής.

Το περιστατικό στο Carlton Club, μια λέσχη ιδιωτικών μελών στο κεντρικό Λονδίνο, εξετάστηκε από τον επίτροπο του Κοινοβουλίου για τα πρότυπα Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ.

Πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, μετά από εκδήλωση στην οποία είχε προσκληθεί να μιλήσει ο κ. Πίντσερ, τότε αναπληρωτής επικεφαλής της κυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το περιστατικό παρενόχλησης

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο, ο επίτροπος Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ διαπίστωσε ότι ο βουλευτής είχε αγγίξει ανάρμοστα έναν τότε υπάλληλο της Βουλής των Λόρδων στο χέρι και στο λαιμό, προτού του πιάσει τον πισινό.

Διαπίστωσε επίσης ότι έκανε το ίδιο και σε έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια τον άγγιξε στους όρχεις.

Ο κ. Πίντσερ ήταν “βαριά μεθυσμένος” εκείνη την εποχή και θυμάται ότι “αισθανόταν ζέστη και είπε σε κάποιον “είμαι εντάξει””, έγραψε ο επίτροπος.

Αλλά “δεν θυμάται άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη βραδιά ή πώς πήγε στο σπίτι”, πρόσθεσε ο κ. Γκρίνμπεργκ.

Ο υπάλληλος της Βουλής των Λόρδων είπε στον επίτροπο ότι το περιστατικό για εκείνον ήταν “τραυματικό” και συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά τον ύπνο του όταν πρέπει να το αφηγηθεί.

Ο υπάλληλος είπε στον επίτροπο ότι είχε “επηρεαστεί σημαντικά” από τη συμπεριφορά του κ. Πίντσερ και ότι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να διαχειριστεί το άγχος του.

Σε μια έκθεση που ακολούθησε την έρευνα, οι βουλευτές της διακομματικής επιτροπής προτύπων, η οποία εξετάζει τις καταγγελίες κατά βουλευτών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η “βαθύτατα επιζήμια” συμπεριφορά του Πίντσερ “αντιπροσώπευε κατάχρηση εξουσίας”.

Πρόσθεσαν ότι η συμπεριφορά του παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των Κοινοτήτων, προκαλώντας σημαντική ζημία στη φήμη του Κοινοβουλίου.

Η έκθεσή τους πρόσθεσε ότι, σε γραπτή εισήγηση, ο κ. Πίντσερ αποδέχθηκε ότι η συμπεριφορά του “έβλαψε τη δική του φήμη και τη φήμη της κυβέρνησης”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα