Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 11 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 11 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
"Στον κύκλο του Τσαρούχη": Ομαδική έκθεση φοιτητών/τριών της ΑΣΚΤ στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη Yannis Tsarouchis Foundation / Facebook

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τρίτη 11 Ιουλίου

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάντην Τρίτη 11 Ιουλίου.

Ομαδική έκθεση “Summer in the City

Έργο από την ομαδική έκθεση με τίτλο “Summer in the City” Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ομαδική έκθεση με τίτλο “Summer in the City”, η οποία περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023.

Σε μια περίοδο ραστώνης, η τέχνη είναι μια από τις ευχάριστες διεξόδους, που μπορεί να απευθυνθεί κανείς, όσο βρίσκεται στην πόλη. Στη νέα ομαδική έκθεση ο θεατής μπορεί να γίνει μέρος ενός ευχάριστου και δημιουργικού ταξιδιού, στο οποίο κυριαρχούν εύθυμα έργα, γεμάτα χρώμα και αισιοδοξία.

Αναγνωρίσιμοι ξένοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής συμμετέχουν στην έκθεση με έργα που πρωταγωνιστούν pop μορφές, σούπερ ήρωες, ακόμη και γνωστά εμβληματικά έργα. Το χιούμορ, οι οπτικές ψευδαισθήσεις και το παιχνίδι με την προοπτική κυριαρχούν και μας καλούν να αναζητήσουμε τη δική μας ερμηνεία.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες εμπνέονται από το ελληνικό καλοκαίρι, τα μαγευτικά τοπία και τις ηλιόλουστες ημέρες. Θέτοντας ως αφετηρία τη δύναμη της φύσης, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί σε ειδυλλιακά μέρη και να αναπολήσει τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με μια σειρά γλυπτών έργων διαφορετικών τεχνοτροπιών, όπως τα αναγνωρίσιμα balloon animals του Koons, τα πολύχρωμα κεραμικά του Χαδούλη, τις επιβλητικές μαρμάρινες προτομές του Caillard και τα μεταλλικά ζώα του Inglesis.

Συμμετέχουν: Barnabe, Jisbar, Patrick Rubinstein, Henri Inglesis, Leo Caillard, Jeff Koons, Maxim Wakultschik, Νεκτάριος Αποσπόρης, Τάνια Δημητρακοπούλου, Γιάννης Κόττης, Γιώργος Χαδούλης.

“Encore: νέα ελληνική ζωγραφική” στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Δαυίδ Σαμπεθάι, Pillow Boy, 2022. Courtesy Eleftheria Tseliou Gallery

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση “Encore: νέα ελληνική ζωγραφική” στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στην έκθεση, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), περιλαμβάνονται έργα 33 ζωγράφων έως περίπου 40 ετών.

Το κριτήριο δεν είναι αυστηρά ηλικιακό αλλά κατά κύριο λόγο αισθητικό: η έκθεση αναζητά νέες μορφές, γλώσσες και χειρονομίες, καλλιτέχνες που διερευνούν καινούργιους, συναρπαστικούς και αναπάντεχους δρόμους στη σύγχρονη ελληνική́ τέχνη. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υψηλή́ ζωγραφική ποιότητα και, παράλληλα, επιδιώκει να προτείνει μεθοδολογικά́ εργαλεία για την κατανόηση και την αξιολόγηση της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.

Η έκθεση έχει προκύψει από συστηματική έρευνα πεδίου, επισκέψεις στα εργαστήρια και εκτεταμένες συζητήσεις με τους καλλιτέχνες. Λαμβάνει δομικά υπόψη της τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οι ζωγράφοι σκέφτονται το παρόν και την ιστορικότητα τόσο του έργου τους όσο και ευρύτερα της σύγχρονης ζωγραφικής.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 11:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00, Δευτέρα κλειστά. Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο.

Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι

Αδριανός Σωτήρης, Νεκρή φύση με κρασί, 2021, λάδι σε καμβά 40Χ42 εκ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση της Μαρίας Κτιστοπούλου και του Αδριανού Σωτήρη, δύο ζωγράφων διαφορετικής γενιάς που συνδέονται μεταξύ τους με σχέση αίματος μητέρας-γιού. Πρόκειται για την αναδρομικού χαρακτήρα έκθεση: “Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι. Μαρία Κτιστοπούλου & Αδριανός Σωτήρης”, με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη.

Το αφήγημα “Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι” ξεκινά με την κοινή δημιουργία Graffiti, της Μαρία Κτιστοπούλου και του Αδριανού Σωτήρη. Πρόκειται για ένα φοιτητικό έργο της μητέρας, του 1990, που ολοκλήρωσε ο δεκατριάχρονος τότε Αδριανός με τις gothic εικονογραφικές προτιμήσεις της προεφηβείας.

Ιnfo: Μαρία Κτιστοπούλου και Αδριανός Σωτήρης / 15 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2023 / Επιμέλεια: Λουΐζα Καραπιδάκη / Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ώρα 20.00.

Έργα του Cameron Jamie στη Bernier/Eliades

Έργο του Cameron Jamie Bernier/Eliades

Η γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Cameron Jamie, την Πέμπτη 25 Μαΐου, 2023, 18:00 – 21:00.

Είναι η πέμπτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην γκαλερί. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια. Ο Cameron Jamie (γ. 1969, Λος Άντζελες) κατέχει μία ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη εικαστική σκηνή. Η πρακτική του που περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, περφόρμανς, γλυπτά και σχέδια, συχνά περιγράφεται ως μια μορφή ανθρωπολογικής έρευνας που διευρύνει την έννοια της ταυτότητας, αναδεικνύοντας τις αναβιώσεις του μύθου και της φαντασίας στην καθημερινή ζωή και τη λαϊκή κουλτούρα.

Με καταγωγή από τα προάστια του Λος Άντελες, και έντονα επηρεασμένος από τη λαϊκή κουλτούρα της Δυτικής Ακτής, ο Jamie ως ερασιτέχνης καταγραφέας της αστικής κουλτούρας, ερευνά τις τελετουργικές πρακτικές σε περιθωριακές ή υπόγειες κουλτούρες που αποδομούν τις γενικότερες διαδικασίες κανονικοποίησης.

Περισσότερα εδώ…

“Στον κύκλο του Τσαρούχη”

"Στον κύκλο του Τσαρούχη": Ομαδική έκθεση φοιτητών/τριών της ΑΣΚΤ στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη Yannis Tsarouchis Foundation / Facebook

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση φοιτητών/τριών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στον χώρο του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη με τίτλο “Στον κύκλο του Τσαρούχη”. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια πλούσια παραγωγή έργων και μια πληθώρα εικαστικών μέσων: ζωγραφικοί πίνακες, φωτογραφίες, videos, installations και άλλες καλλιτεχνικές κατασκευές.

Στο σύνολό τους, αντλούν δημιουργικές αφορμές τόσο από τα έργα του Γιάννη Τσαρούχη όσο και από τον ίδιο τον χώρο, όπως επίσης και από τα αντικείμενα που βρίσκονται σε αυτόν. Τα τελευταία φαίνεται να αποτελούν εξίσου τεκμήρια της καλλιτεχνικής του οντότητας.

  • Διάρκεια έκθεσης 22 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2023. Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 14:00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά. Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι, Τηλ: 210 8062 636 – 7.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα