Βερολίνο: Το “λιοντάρι” που κυκλοφορεί ελεύθερο, τελικά ενδέχεται να είναι… αγριογούρουνο

Βερολίνο: Το “λιοντάρι” που κυκλοφορεί ελεύθερο, τελικά ενδέχεται να είναι… αγριογούρουνο
Αγριογούρουνο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Νέα στοιχεία από τις γερμανικές αρχές σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης και εντοπισμού ενός ζώου που φέρεται να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερο. Διέκοψε τις έρευνες η αστυνομία. Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι ήταν λιοντάρι, σύμφωνα με την αστυνομία, μάλλον πρόκειται για αγριογούρουνο.

Προς λήξη οδεύει ο συναγερμός που σήμανε από χθες, Πέμπτη (20/07) στο Βερολίνο της Γερμανίας για τον εντοπισμό μίας.. λέαινας, η οποία εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ελεύθερη στα προάστια της πόλης, καθώς τελικά ενδέχεται, όπως όλα δείχνουν, να πρόκειται για αγριογούρουνο.

Η αστυνομία είπε την Παρασκευή ότι δεν είχε βρει σημάδια λιονταριού ή άλλου μεγάλου αρπακτικού, μετά από μαζική έρευνα γύρω από το Βερολίνο που ξεκίνησε μετά από αναφορές για θέαση λιονταριού το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικοί που εξέτασαν ενδελεχώς το βίντεο που πυροδότησε την έρευνα και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, είπαν, όπως αναφέρει η DW, στην αστυνομία ότι κατά πάσα πιθανότητα το ζώο που απεικονίζεται ήταν ένα αγριογούρουνο.

Όλα δείχνουν ότι δεν είναι λέαινα“, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Michael Grubert, δήμαρχος της πόλης Kleinmachnow όπου είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά το ύποπτο λιοντάρι, υπογραμμίζοντας ότι “με σχετική βεβαιότητα” πιστεύεται ότι είναι κάπρος.

Η τοπική αστυνομία στην πόλη Kleinmachnow και η πολιτειακή αστυνομία του Βρανδεμβούργου κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε λιοντάρι ελεύθερο και προχώρησαν στη διακοπή της έρευνας.

Η έρευνα της αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 220 αστυνομικοί, συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή, όμως κανείς, συμπεριλαμβανομένων κυνηγών, κτηνιάτρων και επαγγελματιών που ειδικεύονται στην ιχνηλάτηση ζώων, οι οποίοι αναζητούσαν κοπριά ή ματωμένα υπολείμματα θηράματος, δεν κατάφεραν να βρουν κανένα ίχνος του ύποπτου αιλουροειδούς.

Ο Grubert είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, γιατί είναι μια αρκετά κοστοβόρα διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν πολλοί αστυνομικοί, με ελικόπτερα και θερμικές κάμερες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μέρες”, είπε.

Παρά τις μαρτυρίες των κατοίκων, εκ των οποίων κάποιοι είπαν ότι άκουσαν έναν δυνατό βρυχηθμό, καμία πληροφορία δεν οδήγησε στον εντοπισμό του θυληκού λονταριού.

Αμφιβολίες όμως για το αν η υπόθεση αφορά όντως μια λέαινα είχε εκφράσει και ο ειδικός στα άγρια ζώα Derk Ehlert, επειδή προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ίχνος από το ζώο. Μια λέαινα δεν εξαφανίζεται έτσι στα ξαφνικά”, δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουλίου η αστυνομία δέχθηκε κλήση για τον εντοπισμό ενός θηλυκού λιονταριού σε περιοχή του νότιου Βερολίνου, με το βίντεο που έδειχνε ένα λιοντάρι ανάμεσα σε θάμνους να γίνει viral και να κατακλύζει το διαδίκτυο.

Οι αρχές έκριναν ότι το βίντεο ήταν αυθεντικό και ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, προειδοποιώντας παράλληλα τους κατοίκους των γύρω περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους και να αποφεύγουν τα κοντινά δάση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα