Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό τον Γιώργο Φιλιππίδη

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με σεβασμό τον Γιώργο Φιλιππίδη
ΚΚΕ INTIME NEWS

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ «αποχαιρετά με σεβασμό τον σύντροφο Γιώργο Φιλιππίδη, που έφυγε χτες από τη ζωή, πλήρης ημερών και ο οποίος υπηρέτησε αταλάντευτα για περισσότερες από έξι δεκαετίες τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ» και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ο σ. Γιώργος στάθηκε όρθιος σ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης οργανωμένης αγωνιστικής του ζωής, από Αετόπουλο και ΕΠΟΝίτης ως εξόριστος στα ξερονήσια, καθώς και στους αγώνες που ακολούθησαν μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, με σημαντική συμβολή στις Οργανώσεις της Λάρισας και στο λαϊκό κίνημα της περιοχής» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Φιλιππίδης γεννήθηκε το 1926 στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο το 1945 και την επόμενη χρονιά πέρασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας, την οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, ενώ εργάστηκε σε εταιρείες μεταφορών, ξεκινώντας από τη Θεσσαλική Εταιρία Μεταφορών, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση.

Στην κατοχή οργανώθηκε στα Αετόπουλα στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Λάρισα και μετά την ίδρυση της ΕΠΟΝ εντάχθηκε στην οργάνωσή της και αναδείχθηκε μέλος του Συμβουλίου Πόλης της Λάρισας. Με την ίδρυση της ΕΔΑ εντάχθηκε στην οργάνωση της Λάρισας και έγινε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Το 1959 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος, συνελήφθη και εξορίστηκε στον Άη Στράτη, όπου οργανώθηκε στο ΚΚΕ και με την επιστροφή του στη Λάρισα το 1961 συνεχίζει τη δράση του μέσα από την ΕΔΑ. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές εκλέγεται και πάλι Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά με τη δικτατορία το 1967, συλλαμβάνεται ξανά και εξορίζεται στα Γιούρα, από κει στο Λακκί και μετά στο Παρθένι της Λέρου από όπου απολύεται το 1971. Μετά τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Κομματικής Οργάνωσης του κόμματος στη Λάρισα, χρεώνεται στο Γραφείο της Επιτροπής Πόλης και αναλαμβάνει Γραμματέας της Αχτίδας των Συνοικιών της πόλης. Τα επόμενα χρόνια αναλαμβάνει χρεώσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή, ενώ ακόμα υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης και Πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Στο 14ο και 15ο Συνέδριο του Κόμματος εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα