Καιρός: Περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Θερμοκρασία στα βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 34 με 34 στα νησιά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη βορειοανατολική χώρα και τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 10/7/1977 καύσωνας στην Ελλάδα με 48°C στην Ελευσίνα και στο Τατόι .
  • Το 2009 είχαμε καταιγίδες στη Β. Ελλάδα.
  • Το 2015 σημειώθηκαν πλημμύρες σε Πάτρα, Δομοκό, Καβάλα και Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, χαλαζοπτώσεις στους νομούς Λάρισας, Καβάλας και Ροδόπης. Στην Αμβροσία Ροδόπης και στη Ναύπακτο κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Δείτε το explainer του 24MEDIA Lab

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα