Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ άλλαξε ηλικία στη Νότια Κορέα και έγινε νόμιμα πιο μικρός

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ άλλαξε ηλικία στη Νότια Κορέα και έγινε νόμιμα πιο μικρός
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Μία αλλαγή στη νομοθεσία της Νότιας Κορέας αλλάζει νόμιμα την ηλικία τοιυ Ίνμπομ Χουάνγκ. Τι ισχύει με τον Ολυμπιακό

Η Τετάρτη ήταν ιστορική μέρα για τη Νότια Κορέα, αφού καταργήθηκε το ιδιαίτερο σύστημα μέτρησης της ηλικίας των πολιτών της χώρας και υιοθετήθηκε αυτό που ισχύει και στις άλλες χώρες της υφηλίου, με συνέπεια ο Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού και οι συμπατριώτες του να αλλάζουν… ηλικία εντός των συνόρων.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr η χώρα προσμετρούσε και τον καιρό της κύησης ως χρόνο ζωής του ανθρώπου κι έτσι κάθε βρέφος, τη στιγμή του τοκετού, θεωρείτο ότι είχε ηλικία ενός έτους. Επιπλέον, με μία επιπρόσθετη μέτρηση που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη χώρα, κάθε πολίτης την Πρωτοχρονιά μεγαλώνει κατά ένα έτος.

Κατά συνέπεια, αν ένα παιδί γεννηθεί στις 31 Δεκέμβριου, την 1η Ιανουαρίου θεωρείτο δύο ετών για το τοπικό ληξιαρχείο, παρότι είχε ανοίξει τα μάτια του μόλις μερικές ώρες νωρίτερα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γιουν Σουκ Γέολ, πίεσε έντονα για την αλλαγή στη μέθοδο μέτρησης της ηλικίας κατά την περσινή προεκλογική περίοδο, αφού η παραδοσιακή μέτρηση προκαλούσε “αχρείαστα οικονομικά και κοινωνικά κόστη”.

Τον περασμένο Δεκέμβριο πέρασε από τη Βουλή η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και από την Τετάρτη ισχύουν τα διεθνή πρότυπα μέτρησης ηλικίας. Η χώρα πάντως διατηρεί τα παραδοσιακά πρότυπα σε ορισμένες καταστάσεις, όπως το όριο ηλικίας για την αγορά τσιγάρων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τον Χουάνγκ και τους συμπατριώτες του; Η ηλικία τους αλλάζει για τα εντός συνόρων δεδομένα, όμως όχι για τα εκτός, αφού δηλώνονταν με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Ο διεθνής μέσος των “ερυθρολεύκων” γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1996 κι έτσι για τη Νότια Κορέα ήταν 27 και 28 ετών, αλλά για τον Ολυμπιακό, την UEFA και τη FIFA ήταν 26. Πλέον… όλες οι ηλικίες του γίνονται 26 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα