Γυναικοκτονία στην Κω: To βίντεο που καθοδήγησε τις έρευνες των αρχών – Η Αναστάζια με τον 32χρονο πάνω στη μηχανή του

Γυναικοκτονία στην Κω: To βίντεο που καθοδήγησε τις έρευνες των αρχών – Η Αναστάζια με τον 32χρονο πάνω στη μηχανή του
Η 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνσκα INSTAGRAM @ANASTAZJA_PATI

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο ντοκουμέντο το οποίο δείχνει καρέ καρέ στιγμή από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Πώς κινήθηκε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Τη στιγμή που η 27χρονη φεύγει από το σπίτι πάνω στη μηχανή του 32χρονου από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για την αρπαγή, τον βιασμό και την ανθρωποκτονία της Αναστάζια στην Κω κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ο 32χρονος μαζί με το θύμα να επιβαίνουν στη μηχανή του, το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου και το ρολόι της κάμερας να δείχνει 00:08:16 μεσάνυχτα της Τρίτης. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της οικίας, το ρολόι πάει μία ώρα και εννέα λεπτά μπροστά, δηλαδή η πραγματική ώρα που φεύγουν από το σπίτι του 32χρονου, είναι 22:59 το βράδυ Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα στοιχεία και τα βίντεο οδηγούν την ΕΛΑΣ στο σενάριο ότι ο βασικός ύποπτος μετέφερε την 27χρονη στις Αλυκές, τη βίασε και αμέσως μετά τη στραγγάλισε.

Έπειτα επέστρεψε στο σπίτι του και αμέσως μετά απο τρία λεπτά έφυγε ξανά, έχοντας πάρει μαζί του σακούλες σκουπιδιών για να τυλίξει τη σορό της.

Σε άλλο βίντεο, δύο ημέρες μετά το έγκλημα, ο Μπαγκλαντεσιανός φαίνεται να περνάει πεζός μπροστά από την ίδια κάμερα, και να κατευθύνεται προς το σημείο που φέρεται να διαπράχθηκε η δολοφονία και να επιστρέφει μετά από έντεκα λεπτά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κω και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αξιοποιώντας το οπτικό υλικό ταυτοποίησαν τον 32χρονο, ο οποίος δεν έχει ομολογήσει τον βιασμό και την δολοφονία της Αναστάζια.

Δεν το έκανε ούτε και όταν του παρουσιάστηκαν ένα προς ένα τα στοιχεία που τον “έκαιγαν”, κατά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας, επιλέγοντας και αυτή την φορά την αδιέξοδη λογική της πλήρους άρνησης.

Τα στοιχεία που “καίνε” τον 32χρονο είναι πολλά και η συνδυαστική τους ανάλυση ξεδίπλωσε πλήρως το κουβάρι που προσπάθησε ο κατηγορούμενος να δημιουργήσει με τη στάση του και τις αντιφάσεις του κατά την διάρκεια της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης.

Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ανάκτηση όσων αναζητήσεων έκανε μέσω διαδικτύου από το κινητό του τηλέφωνο, όπου είχε κάνει αναζητήσεις για τρόπους ώστε να εξαφανίσει ένα πτώμα, να εξαφανίσει DNA, να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και τις αναζητήσεις του στο διαδίκτυο κλπ. Για επικοινωνία προτίμησε την αποστολή μηνυμάτων που είχε σβήσει και ανακτήθηκαν επίσης όλα προς την αδερφή του και άλλο συγγενικό και φιλικό πρόσωπο σε Γερμανία και Ιταλία, όπου εμμέσως παραδέχτηκε την πράξη του, κάνοντας λόγο “για κάτι φρικτό που είχε κάνει“.

Η αδερφή του τον παρότρυνε να παραδοθεί στις Αρχές ενώ το άλλο πρόσωπο με τον οποίο επικοινώνησε στην Ιταλία του είπε ότι πρέπει να φύγει άμεσα γιατί φοβάται ότι θα τον πιάσουν και έτσι φρόντισε να βγάλει εισιτήριο, χωρίς να προλάβει ποτέ να το χρησιμοποιήσει αφού προσήχθη άμεσα στην Ασφάλεια της Κω.

Επίσης ταυτίστηκαν πλήρως τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας των δύο τηλεφώνων, θύματος και θύτη, με τα σημεία που κινήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ώρες και τα σημεία από τα βιντεοληπτικά υλικά και από την κατάθεση του Πακιστανού συγκατοίκου του.

Το τελικό και τελευταίο στίγμα του είναι στο σημείο που επιτίθεται, βιάζει (όπως προκύπτει από τα συνοδά στοιχεία, αφού ένα κορμάκι που φορούσε ήταν ξεσκισμένο στην κάτω πλευρά, αφήνοντάς την γυμνή) και στραγγαλίζει την άτυχη κοπέλα στο ύπαιθρο, μερικά δεκάδες μέτρα από το σημείο της τελικής απόθεσης της σορού της.

Επέστρεψε μόνος του πίσω στο σπίτι, πήρε σακούλες, γύρισε πίσω στο σημείο και την τύλιξε όπως είχε συμβουλευτεί από το διαδίκτυο και τελικά την έσυρε στο σημείο που βρέθηκε, όπου την σκέπασε με μεγάλο όγκο από κλαδιά όπως και προσωπικά της αντικείμενα που πέταξε παραδίπλα και εντόπισαν αργότερα οι αστυνομικοί όταν κλήθηκαν στο σημείο μετά της ανεύρεση της σορού της από τις δύο εθελόντριες διασώστριες.

Από τα νύχια της δεν προέκυψαν αποτελέσματα εξαιτίας της μεγάλης επιμόλυνσης που είχαν υποστεί τα δείγματα από την προχωρημένη αποσύνθεση της σορού, που ήταν εκτεθειμένη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κλεισμένη αεροστεγώς σε σακούλες, κάτι που επιτάχυνε την σήψη. Ακρωτηριασμένα δάχτυλα δεν υπήρξαν ποτέ παρά μόνο σε κάποιες από τις απαντήσεις που έβγαλε το διαδίκτυο στις αναζητήσεις του, προέκυψαν σχετικές απαντήσεις σε εγκλήματα που είχαν γίνει σε άλλες χώρες, αλλά ο δράστης δεν προχώρησε σε αυτή την πράξη, όπως επισημαίνουν ιατροδικαστής και Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα