CIA: Ο Πούτιν ίσως προετοιμάζει αντίποινα κατά του Πριγκόζιν

CIA: Ο Πούτιν ίσως προετοιμάζει αντίποινα κατά του Πριγκόζιν
Βλαντιμίρ Πούτιν AP

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, ανέφερε ότι ο Πούτιν πιθανότατα προετοιμάζει αντίποινα κατά του Πριγκόζιν, για την ανταρσία της Wagner.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ετοιμάζει την εκδίκησή του για τον Πριγκόζιν. Όπως μεταδίδει το BBC, η ανταρσία της Wagner αποκάλυψε σημαντικές αδυναμίες στο σύστημα εξουσίας που έχει χτίσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πριγκόζιν βρισκόταν πρόσφατα στο Μινσκ της Λευκορωσίας αλλά και στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπερνς, όταν ρωτήθηκε για ένα βίντεο που έδειχνε τον Πριγκόζιν στην Λευκορωσία.

Ο Πούτιν πιθανότατα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για να επεξεργαστεί τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον επικεφαλής της Wagner.

Ο Μπερνς ανέφερε ακόμη ότι η ομάδα μισθοφόρων εξακολουθεί να έχει αξία για την ηγεσία της Ρωσίας σε μέρη όπως η Αφρική, η Λιβύη και η Συρία. Έτσι, είναι πιθανό ο Πούτιν να προσπαθήσει να χωρίσει την ομάδα από τον αρχηγό της.

“Ο Πούτιν είναι κάποιος που γενικά πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ο Πούτιν είναι το απόλυτο παράδειγμα της ανταπόδοσης, οπότε θα εκπλαγώ αν ο Πριγκόζιν ξεφύγει .

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι ο Πριγκόζιν θα πρέπει να προσέχει τι τρώει, γιατί είναι πολύ πιθανό να επιδιώξουν να τον δηλητηριάσουν. “Αν ήμουν στη θέση του, θα πρόσεχα τι έτρωγα. Θα έβλεπα το μενού μου”, είπε.

Με αυτό συμφώνησε και ο διευθυντής της CIA δηλώνοντας: “Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, δεν θα απέλυα τον μάγειρά μου”.

Ένας ανώτερος στρατηγός του ρωσικού στρατού, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος αναφέρθηκε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την ανταρσία της Wagner, επίσης δεν έχει “ελευθερία κίνησης”, πρόσθεσε ο Μπερνς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα