Φωτιά στη Ρόδο: “Παλεύουμε πέντε ημέρες μόνοι μας” – Δραματική έκκληση εθελοντή από το μέτωπο

Φωτιά στη Ρόδο: “Παλεύουμε πέντε ημέρες μόνοι μας” – Δραματική έκκληση εθελοντή από το μέτωπο
Φωτιά στη Ρόδο ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

Για ελλείψεις στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της Ρόδου, έκανε λόγο εθελοντής, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στο νησί "τραγική".

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο, μετέφερε εθελοντής που βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο, το οποίο καίει ανεξέλεγκτο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Τσιτσικλής μετέφερε την εικόνα που επικρατεί τα τελευταία λεπτά στο μέτωπο, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι εκείνη τη στιγμή, στον Απόλλωνα Ρόδου όπου και βρισκόταν, επιχειρούσαν εθελοντές με μόνο έναν Πυροσβέστη.

“Υπάρχουν περίπου 30 εθελοντές που παλεύουν κυριολεκτικά με τις φλόγες. Περνάνε από πάνω μας αεροπλάνα δίχως να πετάνε τίποτα, καθόλου νερό. Γίνεται έκκληση για βοήθεια”, δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσικλής.

Και συνέχισε:Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι απελπιστική. Παλεύουμε πέντε ημέρες, πάμε τώρα στις πέντε νύχτες. Κόσμος φεύγει από τα χωριά, αφήνουν σπίτια, προσπαθούμε κι εμείς να μην μπει σε κατοικημένες περιοχές. Η κατάσταση είναι τραγική. Πυροσβέστες, δασαρχεία, δεν υπάρχουν πουθενά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα