Καιρός: Από Δευτέρα καλοκαίρι – Πού θα αγγίξει το θερμόμετρο τους 31 βαθμούς

Καιρός: Από Δευτέρα καλοκαίρι – Πού θα αγγίξει το θερμόμετρο τους 31 βαθμούς
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 τοπικά στα 6 μποφόρ και θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο. Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός , με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα όμβρων στα ορεινά
  • Η θερμοκρασία  θα ανέβει αισθητά και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.  

 

Τη Δευτέρα στα ανατολικότερα τμήματα πρόσκαιρα θα έχουμε λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός  με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στο Αιγαίο τους 27 με 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 19/6/1974 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στην Αττική. — Το 1997 επικράτησε καύσωνας στη νότια ηπειρωτική χώρα. — Το 2006 είχαμε  38°C μέγιστη θερμοκρασία σε Λάρισα και Αθήνα. — Το 2013 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Φιλιατρά και Σάνη Χαλκιδικής. Χαλαζοπτώσεις στη Χαλκιδική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα