Ιράν: Απαγχονίστηκαν τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για βιασμούς

Ιράν: Απαγχονίστηκαν τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για βιασμούς
Θηλιά σε δέντρο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Για βιασμούς σχεδόν 10 γυναικών κρίθηκαν ένοχοι τρεις άντρες στο Ιράν, οι οποίο και εκτελέστηκαν το πρωί της Τρίτης. Νάρκωναν και κακοποιούσαν τα θύματά τους σε παράνομο ινστιτούτο ομορφιάς.

Τρεις άνδρες στο Ιράν κρίθηκαν ένοχοι για βιασμούς σχεδόν 10 γυναικών στα τέλη του 2021 σε ινστιτούτο αισθητικής. Τους επιβλήθηκε η ποινή του απαγχονισμού “για τον βιασμό ενός αριθμού γυναικών σε παράνομο ινστιτούτο αισθητικής”, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Απαγχονίστηκαν στη φυλακή Μπάνταρ Αμπάς σήμερα το πρωί”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Μοζταμπά Γαχραμανί, επικεφαλής των δικαστικών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν, στο νότιο Ιράν, σύμφωνα το Mizan Online.

Τα θύματα, τα οποία απαριθμούνται 7, τα προσέλκυε ο ένας από τους άνδρες “μέσω ψευδών διαφημίσεων”, οι οποίες ανέφεραν ότι στο ινστιτούτο παρέχονταν υπηρεσίες αισθητικής χειρουργικής. Ο δράστης τις νάρκωνε και έπειτα τις βίαζε.

Οι δύο άλλοι άνδρες, νοσηλευτές, καταδικάστηκαν κι αυτοί για βιασμούς.

Το Ιράν εκτέλεσε την προηγούμενη χρονιά 582 ανθρώπους, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, εκτός της Κίνας, σύμφωνα με πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα