Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 6 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 6 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Madame Butterfly Bregenzer Festspiele ©anja koehler | andereart.de

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

“Resilient by Nature”

Golemas Miltos - ΑΥΞΩΝ ΜΗΝΙΣΚΟΣ, 25x35 Oil on canvas / 2023 Zoumboulakis Galleries

Στη σημερινή εποχή τα όρια μεταξύ του ανθρώπου και του φυσικού περιβάλλοντος γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα και ο αντίκτυπος της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον είναι αδιαμφισβήτητος. Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει μία επιλογή έργων τα οποία αγγίζουν θέματα που αφορούν τη σχέση της φύσης και της ανθρώπινης συνείδησης, και εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα εικαστικών μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και βίντεο, ενώ παρουσιάζουν διαφορετικές οπτικές στις τρέχουσες περιβαλλοντικές προκλήσεις και τα νέα οικοσυστήματα που συνεχώς αναδύονται.

Στην έκθεση “Resilient by Nature” 14 καλλιτέχνες/χνιδες παρουσιάζουν έργα που προσεγγίζουν την έννοια της ανεκτικότητας, της προσαρμοστικότητας αλλά και του φυσικού τοπίου εν γένει. Επισημαίνοντας την ικανότητα των ζωντανών οργανισμών, αλλά και των φυσικών διεργασιών να επαναπροσδιορίζονται, να ανακάμπτουν και να ευδοκιμούν μπροστά σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές ή διαταραχές και παρεμβάσεις στα φυσικά οικοσυστήματα τους.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα παράλληλο πρόγραμμα δύο προβολών βίντεο του έργου “Sea Monster II” της Ελένης Μυλωνά, στις 13 Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αγγελή Ηώ, Γκολέμας Μίλτος, Εφέογλου Δημήτρης, Θεοδωρίδης Φίλιππος, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κούκου Βασιλική, Μόσχος Νίκος, Μυλωνά Ελένη, Παπακώστας Αχιλλέας, Ράλλη Ιωάννα, Ροζάκη Σοφία, Ρόκος Στέφανος, Φλέσσα Δέσποινα, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 18.00 – 21.00.

Μήπως έχεις το “σύνδρομο του απατεώνα”;

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το project Imposters T.A.F.

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το project Imposters, που εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό του χώρο την Τρίτη 4 Ιουλίου, και φιλοξενεί τα έργα μιας ομάδας γυναικών που επέλεξαν σε δεύτερο χρόνο να οδηγηθούν σε νέους δρόμους και διαφορετικά δημιουργικά πεδία. Παρόλο που έκαναν αυτή τη μετάβαση ακολουθώντας τα προφανή ταλέντα και κλίσεις τους, διακατέχονται από Imposter syndrome, προσπαθώντας να αποδείξουν εκ νέου την αξία τους -σε έναν πολύ πιο ιδιαίτερο πλαίσιο.

Imposter syndrome ή “σύνδρομο του απατεώνα” διακατέχει τα άτομα που χαρακτηρίζονται από αδυναμία να εσωτερικεύουν τα επιτεύγματά τους και έναν επίμονο φόβο ότι θα εκτεθούν ως “απάτη”. Παρά τα εξωτερικά αποδεικτικά στοιχεία της ικανότητας τους, εκείνοι και εκείνες που παρουσιάζουν το σύνδρομο παραμένουν πεπεισμένοι ότι είναι απατεώνες και δεν αξίζουν την επιτυχία.

Το project Imposters είναι μια χαρτογράφηση δημιουργικών γυναικών, που αισθάνονται ανασφάλεια στους νέους ρόλους τους, στην προσπάθεια εκπλήρωσης του επαγγελματικού τους οράματος. Ξεχωρίσαμε μια σύνθεση δημιουργικών πεδίων και ανατρεπτικών επαγγελματικών σταδιοδρομιών θέλοντας να στηρίξουμε αυτές τις δημιουργούς, να κανονικοποιήσουμε την εμπειρία τους και να αναδείξουμε τη δουλειά τους.

Λίλα Τζαμούση / Από την έκθεση "Imposter syndrome" T.A.F./ the art foundation


Η έκθεση Ιmposters είναι μια σύνθεση από έργα χαρακτικής, ποίησης, φωτογραφίας, ζωγραφικής, κεντήματος και κόμικ, που συνοδεύονται από τις αντίστοιχες ιστορίες μετάβασης των δημιουργών, οι οποίες άφησαν ή και παράλληλα με τον κόσμο των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών και βρέθηκαν στα τωρινά δημιουργικά τους πεδία.

Πρόκειται για έργα που μιλάνε για την γυναικεία ενδυνάμωση, για την ασφάλεια που θα θέλαμε να νιώθουμε στα σώματα μας για την ελευθερία που θέλουμε να χαρακτηρίζει τις σκέψεις μας, για την αποδοχή του να απολαμβάνουμε τα κορμιά μας και να αρθρώνουμε με θάρρος τον λόγο μας. Τα έργα θα πωλούνται από τις ίδιες τις δημιουργούς.

T.A.F./ the art foundation | 4/7-2/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 3-11 μ.μ.

Προβολή της όπερας “Madama Butterfly” του Giacomo Puccini

Madame Butterfly Bregenzer Festspiele ©anja koehler | andereart.de

Στο πλαίσιο των προβολών στον Κήπο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα δούμε την αγαπημένη όπερα των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου, «Μαντάμα Μπαττερφλάυ» η οποία επέστρεψε πέρυσι το καλοκαίρι στην εντυπωσιακή πλωτή σκηνή του Φεστιβάλ του Μπρέγκεντς – έναν από τους διασημότερους πολιτιστικούς φορείς της Αυστρίας – με πρωταγωνίστρια τη διεθνούς φήμης νεαρή σοπράνο Barno Ismatullaeva [Μπάρνο Ισματουλλάεβα] από το Ουζμπεκιστάν. Τον ρόλο της Σουτζούκι ερμηνεύει η μεσόφωνος Annalisa Stroppa [Ανναλίζα Στρόππα], και του Πίνκερτον ο τενόρος Edgaras Montvidas [Έντγκαρας Μόντβιντας], και οι δύο σημαντικοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς λυρικών τραγουδιστών.

Ένα σκηνικό σαν λεπτεπίλεπτο ιαπωνικό χαρτί! Με φόντο το μαγευτικό φυσικό τοπίο της Λίμνης Κωνσταντίας στην Αυστρία, ο πολυβραβευμένος σκηνογράφος Michael Levine [Μάικλ Λιβάιν] σχεδίασε για την «Μαντάμα Μπαττερφλάυ» μια σκηνική εξέδρα που θυμίζει λεπτεπίλεπτο ιαπωνικό χαρτί, επάνω στην οποία διαδραματίζεται η συγκινητική ιστορία της Τσο-Τσο Σαν. Tην παράσταση σκηνοθέτησε ο Andreas Homoki [Αντρέας Χόμοκι], καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας της Ζυρίχης, αναδεικνύοντας τον εξωτισμό του αριστουργήματος του Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι] μέσα από ατμοσφαιρικές προβολές. Τα κοστούμια, στα οποία κυριαρχούν οι χρωματικές εντάσεις και αντιθέσεις καθώς και η συνύπαρξη του απωανατολικού και του δυτικού στοιχείου, υπογράφει ο Antony McDonald [Άντονι Μακ Ντόναλντ].

Με αγγλικούς υπότιτλους

“Όταν η Ποίηση γίνεται Τραγούδι”

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στις 20.30 στο ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά όπου η μουσική και η μελοποιημένη ποίηση χαράσσουν “περάσματα με θέα” μέσα από την ματιά της Πηγής Λυκούδη και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπανού, Χατζηνάσιου, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη κ.α) με τίτλο: “Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι”.

Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, και σύγχρονων ποιητών Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, Γιάννη Π. Ιωαννίδη κ.α. Ένα οδοιπορικό ταξίδι με πλοηγό την μελοποιημένη ποίηση και την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει στην ζωή μας! Μια ομορφιά που είναι αναγκαία όσο ποτέ! Τα τραγούδια ερμηνεύουν φωνές της νέας γενιάς ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης και η Γεωργία Αγγέλου.

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

Ντιάννα Μαγκανιά, Λευκός Νάνος, 2022, λάδι σε καμβά, 160×160 αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζεται ομαδική έκθεση με τίτλο “Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι“. Εκτίθενται έργα των: Ανδρέα Αγγελιδάκη, Αλέξη Ακριθάκη, Νίκου Αλεξίου, Αλέξανδρου Γεωργίου, Δημήτρη Γκέτση, Κωνσταντίνου Κακανιά, Ιάσονα Καμπάνη, Ντιάννας Μαγκανιά, Μίλτου Μανέτα, Ζήση Μπλιάτκα, Τάκις.

Μια ομαδική έκθεση με Έλληνες καλλιτέχνες- κανονικά είναι κάτι που δεν έκανα ποτέ, δηλαδή το να κατατάσσω καλλιτέχνες με την εθνικότητά τους, και από όταν άνοιξα την γκαλερί μου σκεφτόμουν να “φέρω” το Ελληνικό κοινό κοντά σε ξένους καλλιτέχνες και τη διεθνή εικαστική σκηνή. Παρόλα αυτά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και έχουν αλλάξει πολλά. Η Αθήνα είναι τελείως διαφορετική από πριν περίπου 28 χρόνια. Στη “σούπα” της διεθνούς σκηνής νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε την Ελληνική δημιουργία” αναφέρει για την έκθεση η Ρεβέκκα Καμχή.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι με την ιστορία της γκαλερί, εκτός από δύο νέους καλλιτέχνες, τον Μπλιάτκα και τον Γκέτση. Περισσότερα εδώ…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα