Άστεγη ξανά η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης- Οι έντονες βροχοπτώσεις κατέστρεψαν την αίθουσα δοκιμών

Άστεγη ξανά η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης- Οι έντονες βροχοπτώσεις κατέστρεψαν την αίθουσα δοκιμών

Η αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καταστράφηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Κατέρρευσε τμήμα της οροφής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες των προηγούμενων εβδομάδων προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην ενοικιαζόμενη αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στο πρώην «Παλλάς» στην οδό Λεωφόρο Νίκης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ, οι εικόνες είναι απογοητευτικές, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο διευθυντής της ΚΟΘ, Σίμος Παπάνας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ για την παρουσίαση του νέου βασικού αρχιμουσικού Leo McFall.

Οι σωληνώσεις του κτιρίου έσπασαν και τμήμα της οροφής κατέρρευσε, με το αποτέλεσμα η αίθουσα να καταστραφεί ολοσχερώς. Με άμεση κινητοποίηση τα μέλη της ΚΟΘ έσωσαν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, τα οποία και μετέφεραν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όμως τονίζουν πως το πρόβλημα παραμένει καθώς δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην αίθουσα δοκιμών.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα μέλη της ορχήστρας να περιφέρονται και να αναζητούν έστω προσωρινά στέγη στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, τη Μονή Λαζαριστών και γενικότερα σε χώρους που διαθέτουν πολιτιστικοί οργανισμοί της πόλης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα