Εκλογές 2023: Στο 92,3% η συσπείρωση της ΝΔ

Εκλογές 2023: Στο 92,3% η συσπείρωση της ΝΔ
Νέα Δημοκρατία INTIME NEWS

Αυτοδυναμία της ΝΔ σύμφωνα με τα πρώτα exit poll χωρίς να λείπουν οι "διαρροές" προς άλλα κόμματα. Πώς ψήφισαν οι Έλληνες και πότε αποφάσισαν τι θα ρίξουν στην κάλπη.

Ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα πρώτα exit poll που βγήκαν στη δημοσιότητα, με τη συσπείρωση των “γαλάζιων ψηφοφόρων” να έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις συσπειρώσεις που μαρτυρούν πως η ΝΔ κατάφερε να “μαζέψει” το κοινό της φτάνοντας το 92,3%, με το 1,8% να “διαρρέει” προς το ΠΑΣΟΚ και μόλις 1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Διαρροή” της τάξεως του 2,8% σημειώθηκε προς άλλα κόμματα, με την Ελληνική Λύση να συγκεντρώνει το 0,9%, η Νίκη το 0,7% και το ΚΚΕ το 0,5%.

Όσο για το πότε αποφάσισαν οι Έλληνες ψηφοφόροι για το τι θα ρίξουν στην κάλπη, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 6,5% αποφάσισε τι θα ψηφίσει μόλις σήμερα, το 5,7% τις τελευταίες δύο-τρεις μέρες και το 10,7% μετά τις εκλογές τις 21ης Μαΐου.

Πιο “σίγουρο” ήταν το 46,4% που δήλωσε πως πάντα ψηφίζει το ίδιο κόμμα, ενώ το 27,1% απάντησε σύμφωνα με τα στοιχεία πως πήρε την απόφαση πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα