Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: “Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη – Να παραμείνουμε άνθρωποι”

Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: “Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη – Να παραμείνουμε άνθρωποι”
Eurokinissi

Συνέντευξη στην ιταλική "La Repubblica" παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Συνέντευξη στη La Repubblica παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Στη συνέντευξή του στο ιταλικό Μέσο, η οποία φέρει τίτλο δήλωσή του για “αποτυχία της Ευρώπης της Μελόνι και του Μητσοτάκη”, καθώς “καθώς οι μετανάστες πεθαίνουν και οι λαθρέμποροι είναι πιο ισχυροί”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως “ρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι”, ενώ σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σημειώνει ότι “δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη”.

Εν συνεχεία, τονίζει: “Η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη -συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών- είναι ζωντανή στην ελληνική κοινωνία Στις αρμόδιες αρχές υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν ό,τι μπορούν. Σαφώς, όμως, υπάρχει ένα ισχυρό κύμα κατά της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, το οποίο έχει τροφοδοτηθεί άμεσα ή έμμεσα από την πολιτική Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια σημαντική πολιτική και ηθική μάχη που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών μας. Σε αυτές τις εκλογές αλλά και στο μέλλον, για μένα το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας μάχης δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι και να αγωνιστούμε για το σωστό. Αυτό είναι το καθήκον μας, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ιδεολογικό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα ανθρώπινων αξιών, όπως τόνισαν ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρόεδρος Ομπάμα όταν ήρθαν στην Ελλάδα για να στηρίξουν τον ελληνικό λαό το 2015-2016″.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ελληνική ακτοφυλακή προσπάθησε να στείλει το σκάφος στην Ιταλία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: “Η ελληνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι όντως πραγματοποίησε επιχείρηση προσέγγισης του πλοίου με σχοινί προκειμένου να επιθεωρήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο. Προηγουμένως, είχε αρνηθεί ότι πραγματοποίησε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση υποστηρίζοντας ότι υποτίθεται ότι ένα κράτος μέλος δεν έχει το δικαίωμα να την πραγματοποιήσει στην ανοικτή θάλασσα, ακόμη και αν η περιοχή εμπίπτει στην αρμοδιότητά του για έρευνα και διάσωση. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα στο σύνολό του και η έρευνα συνεχίζεται, αλλά αυτό που πρωτίστως είναι απαραίτητο, είναι η ειλικρίνεια για το τι ακριβώς συνέβη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα