Οινόφυτα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο – Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μέσα λόγω του τοξικού νέφους

Οινόφυτα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο – Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μέσα λόγω του τοξικού νέφους
caption / ΣΚΑΪ

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο με πρώτες ύλες για παρασκευή χρωμάτων και βερνικιών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η μία πτέρυγα του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το πρωί σε εργοστάσιο με πρώτες ύλες για παρασκευή χρωμάτων και βερνικιών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γίνεται αποκάθαρση και συνεχίζεται η κατάσβεση, καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά. Από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς τμήμα του εργοστασίου 800τμ.. Δεν υπάρχει κίνδυνος για επέκτασή της, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας Σίμο Αποστόλου.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί σε μια πτέρυγα του εργοστασίου και αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Επίσης, είπε ότι δεν έχει επεκταθεί σε άλλα όμορα κτίρια.

Πάντως η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Είπε ακόμα ότι γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα