Τρεις “γαλάζιους” μαρτυριάρηδες κι ένα σχέδιο “διαίρει και βασίλευε” εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις “γαλάζιους” μαρτυριάρηδες κι ένα σχέδιο “διαίρει και βασίλευε” εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το "διαίρει και βασίλευε" επιστρατεύει ο Κ.Μητσοτάκης επιζητώντας μια 7κομματιή η και 8κομματική Βουλή σημείωσε στην χθεσινή του συνέντευξη στο "Κόντρα" και την Νατάσσα Γιάμαλη ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο Μητσοτάκης θέλει μια Βουλή απαξιωμένη για να εφαρμόσει την κρυφή του ατζέντα εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γαλάζια κρυφή ατζέντα – ανεξέλεγκτη Δεξιά – απαξιωμένη Βουλή. Στο τρίπτυχο αυτό φαίνεται να περιλαμβάνεται το ολιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τη κάλπη της 25ης Ιουνίου. Εστιάζεται στο ότι οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι ο Κ.Μητσοτάκης έχει στόχο να εφαρμόσει δίχως έλεγχο μία πολιτική που δεν αποκαλύπτει προεκλογικά στους ψηφοφόρους και στο ότι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος σε αυτή την επιδίωξη.

Οι 3 μαρτυριάρηδες

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ήδη τρία στελέχη της Ν.Δ έχουν «μαρτυρήσει» το τι πραγματικά θα κάνει μετεκλογικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με πρώτο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη που δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο βασικός κορμός των προεκλογικών εξαγγελιών δεν συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στις Βρυξέλλες. Επίσης ο πρώην υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης που παραδέχθηκε ότι οι προσλήψεις στο δημόσιο που προβλέπει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αφορούν μόνον αντικαταστάσεις συνταξιοδοτήσεων αφήνοντας ίδιο των αριθμό των υπαλλήλων. Στοιχείο που ενισχύεται από τα στοιχεία του Προγραμματος Σταθερότητας της Ν.Δ περί μείωσης του πραγματικού μισθολογικού κόστους κατά 730 εκατομμύρια. Τρίτο κρούσμα είναι οι δηλώσεις του πρώην υποψήφιου στην Εύβοια Σπύρου Πνευματικού που περιέγραψε ένα καθεστώς διαλογής ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κόστος λειτουργίας.

«Πως θα μπορέσει αν εκλεγεί ο κ.Μητσοτάκης να δικαιολογήσει αυτή την απάτη που διεξαγάγει;» αναρωτήθηκε για το ζήτημα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Τονίζοντας για την Ν.Δ πως «το πραγματικό της πρόγραμμα είναι αυτό το οποίο κατέθεσε στους εταίρους στις Βρυξέλλες». Επισήμανε μάλιστα ότι «ο κ.Μητσοτάκης βγήκε και είπε ότι το πρόγραμμα μας είναι πλήρως κοστολογημένο και ο αρμόδιος υπουργός είπε πως όχι δεν το καταθέσαμε». Μάλιστα παρατήρησε ότι το θέμα αυτό δεν αναδείχθηκε εκτιμώντας ότι «υπάρχει μια συνολική ομερτά στο πολιτικό και μιντιακό σύστημα προκειμένου να μην συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα».

Διαίρει και βασίλευε

Με βάση τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η εφαρμογή της πραγματικής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας συνιστά «τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης και ασύδοτης δεξιάς» όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Περιγράφοντας το τι αυτό συνιστά για την κοινωνία η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι «για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει «αξιολόγηση» με αμιγώς κομματικά κριτήρια, μακριά από οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας. Για τη νέα γενιά σημαίνει συνέχιση της στοχοποίησης για κάθε κακώς κείμενο, συνέχιση των συνθηκών ζούγκλας στην αγορά εργασίας και επιδείνωση των αδιεξόδων τους. Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ σημαίνει συνέχιση των υπεράνθρωπων προσπαθειών να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ χωρίς νέες προσλήψεις και με περαιτέρω μείωση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία. Για τους εργαζόμενους σημαίνει περαιτέρω μείωση των πραγματικών εισοδημάτων τους και συνέχιση της αισχροκέρδειας που κατατρώει το εισόδημα.Για επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει οριστικό εξοστρακισμό τους από τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προς τέρψιν 20 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα μοιραστούν τα 32 δις με πλήρη αδιαφάνεια».

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως απέναντι σε αυτά μόνη απάντηση μπορεί να είναι η ενίσχυσή του αφού «κάθε προοδευτική ψήφος που δεν πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει αντικειμενικά το σχεδιασμό Μητσοτάκη για πλήρη ασυδοσία». Μάλιστα στην χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι στον σχεδιασμό ασυδοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται και η εικόνα που θέλει για το κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές. Όπως δήλωσε «ο Μητσοτάκης θέλει μια Βουλή απαξιωμένη. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν είναι να έχουμε επτακομματική και οκτακομματική, αν γίνεται. Για να μην έχει νόημα η Βουλή. Για να έχουμε γραφικά πρόσωπα μέσα στη Βουλή. Να μην ασχολείται λοιπόν ο κόσμος με την αντιπολίτευση που γίνεται μέσα στη Βουλή». Σημειώνοντας παράλληλα πως πρέπει «να μη δημιουργηθεί η αίσθηση μιας ανεξέλεγκτης και ασύδοτης εξουσίας καθεστωτικής. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και γι` αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί με το αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης πάει από το 7% στο 8%, ή με το αν κάποια κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου, πάνε από το 2,5% στο 3% και κάτι»

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «είναι συμπλήρωμα, από το 2012, στα σχέδια του πολιτικού αντιπάλου, της Δεξιάς, κυβερνητικό συμπλήρωμα. Και δεν θα γίνει κόμμα εξουσίας όσο παραμένει ανοιχτό και κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ταύτισης με τη Νέα Δημοκρατία. Για παράδειγμα, βγήκε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του και είπε ότι “ενδόμυχα, ο κ. Ανδρουλάκης ένα πράγμα ήθελε: την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας”. Και έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό ήθελε. Όταν του δίναμε το χέρι της συνεργασίας και το αρνιόταν στην περίοδο της απλής αναλογικής. Ή όταν σήμερα θέτει ως κορυφαίο στόχο τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Είπε ο Γεωργιάδης ότι θέλει 180, εάν δεν βγουν οι 180 για να πάει μόνος του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λέει ο κ. Ανδρουλάκης εγώ εδώ είμαι».


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα