Ο διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Ο διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές
Εκλογές 2023 eurokinissi

Την επικράτηση του "συντηρητικού κόμματος" της Νέας Δημοκρατίας "βλέπουν" για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας ειδική μνεία στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ελλάδα για τα διεθνή Μέσα, με την πλειοψηφία των ΜΜΕ να κάνουν λόγο για εκλογές επιβεβαίωσης της άνετης νίκης της συντηρητικής παράταξης, στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν στις επαναληπτικές εκλογές που θα φέρουν ξανά στην κυβέρνηση τους συντηρητικούς» αναφέρει το Reuters, το οποίο θυμίζει ότι οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά της τραγωδίας με τους νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους στα ανοιχτά της Πύλου.

O Guardian σε ρεπορτάζ του σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς επανάληψη της μεγάλης εκλογικής νίκης, παρά το ναυάγιο στην Πύλο, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι και στην πρώτη κάλπη το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας δεν επηρέασε τα ποσοστά του.

«Οι Έλληνες συντηρητικοί στοχεύουν στην πλειοψηφία Μητσοτάκη στις νέες εκλογές» αναφέρει το BBC. Όπως σημειώνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε «να πείσει και να νικήσει τον κεντροαριστερό αντίπαλό του τον Μάιο, αλλά προκήρυξε νέες εκλογές σε μια προσπάθεια να κυβερνήσει μόνος του την Ελλάδα».


Το Associated Press στέκεται και αυτό με τη σειρά του στο ότι οι εκλογές διεξήχθησαν στη σκιά του ναυαγίου, ωστόσο εκτιμά ότι η τραγωδία δύσκολα θα επηρεάσει το άνετο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.


«Οι Έλληνες ψηφοφόροι πηγαίνουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή σε εκλογές όπου ο συντηρητικός πρωτοπόρος Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει δεύτερη θητεία και απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση», γράφει το France 24.


Η Liberation σχολιάζει πως η επιστροφή στις κάλπες για τους Έλληνες δεν θα αλλάξει τα δεδομένα που καταγράφηκαν τον Μάιο, παρά την ακραία μεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η ισπανική El Pais εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς μια ακόμη νίκη, μετά από μια τετραετία σταθερότητας στην οικονομική πολιτική, αλλά και ακραίας στάσης στο μεταναστευτικό.


Το Bloomberg στέκεται στις αγορές και στην ελπίδα τους για σταθερότητα και σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιθανότερος νικητής των εκλογών, βάσει του ποσοστού που εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία στην προηγούμενη αναμέτρηση.


«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισχυρές προοπτικές νίκης για τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είναι το σχόλιο της Deutsche Welle.



Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα