Καιρός: Αστάθεια με βροχές τη Δευτέρα

Καιρός: Αστάθεια με βροχές τη Δευτέρα
Τοπική συννεφιά EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός τη Δευτέρα, αλλά με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και θερμοκρασία τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός το πρωί, αλλά με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα περί τους 35 3 με 34 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6μποφόρ στο Αιγαίο

Τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν.


Στην νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 26/6/1996 είχαμε 38°C στην Αθήνα με την ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω του νέφους.
  • Το 2007 κατεγράφησαν 44.8°C στο κέντρο της Αθήνας, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο από το 1897. Πολλοί σταθμοί στην Ελλάδα γράφουν πάνω από 43°C, με ερασιτεχνική μέτρηση στο Βόλο 45.3°C (44.6°C επίσημη τιμή ΕΑΑ).
  • Το 2014 επίσης επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, 42°C μέγιστη θερμοκρασία στον Βόλο.
  • Το 2016 είχαμε πλημμύρες στην Ορεστιάδα. Μεγάλες ποσότητες χαλαζιού στη Βλάστη Κοζάνης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα