Καύσωνας “Κλέων”: Βράζει η χώρα – Πότε υποχωρεί η θερμοκρασία και ενισχύονται τα μελτέμια

Καύσωνας “Κλέων”: Βράζει η χώρα – Πότε υποχωρεί η θερμοκρασία και ενισχύονται τα μελτέμια
Ηλιοφάνεια Aris Oikonomou/ SOOC

Αυξημένη θα παραμείνει και σήμερα η θερμοκρασία ενώ από αύριο αναμένεται σταδιακή υποχώρηση. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο Καύσωνας “Κλέων” συνεχίζει την επέλασή του με ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες σε όλη την χώρα. Από την Κυριακή (16/7) αναμένεται υποχώρηση της θερμοκρασίας, ωστόσο ο ζεστός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδος.

Σημειώνεται ότι για την προστασία των πολιτών από την ακραία ζέστη και για αποφυγή των επιπτώσεων στην υγεία έχουν δημοσιευτεί συστάσεις όπως και συμβουλές προς τις ευπαθείς ομάδες, ενώ οι ειδικοί προτείνουν τρόπους παθητικού δροσισμού, ώστε και να μην “λιώσουμε” στο σπίτι μας, αλλά και να μην δούμε ιδιαίτερα “φουσκωμένο” τον λογαριασμό.

Καύσωνας Κλέων: Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα πέσει και δεν θα ξεπεράσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. .Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  • α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου
  • β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου
  • γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-07-23

Αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  • α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου.
  • β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στη Στερεά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου.
  • γ. Στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-07-23

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση στα ανατολικά, αλλά θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

  • α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου.
  • γ. Στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18-07-23

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Καύσωνας “Κλέων”: LIVE χάρτης με την πορεία του

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Δείτε το explainer του 24MEDIA Lab

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα