Καύσωνας Κλέων: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Έως τους 38 την Τρίτη η θερμοκρασία

Καύσωνας Κλέων: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Έως τους 38 την Τρίτη η θερμοκρασία
Καύσωνας στην Αθήνα Aris Oikonomou/ SOOC

Αρχίζει από τη Τρίτη να ανεβαίνει η θερμοκρασία στη χώρα με την έλευση του καύσωνα Κλέων. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός .
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τα ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς , ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο τους 40 με 42 βαθμούς και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Τη Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 και τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 11/7/2001 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Αττική και στην Εύβοια. — Το 2004 σημειώθηκαν 40°C μέγιστη θερμοκρασία σε Αθήνα, Καλαμάτα και Τυμπάκι Κρήτης. — Το 2009 σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Σκιάθο. — Το 2010 είχαμε 9 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο, 60mm βροχής στα Ιωάννινα. — Το 2014 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Δείτε το explainer του 24MEDIA Lab

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα