Καιρός: Επικίνδυνα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής – Βελτίωση από τη Δευτέρα

Καιρός: Επικίνδυνα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής – Βελτίωση από τη Δευτέρα
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Άνεμοι 4 με 5 και τοπικά στα νότια 5-6 μποφόρ και θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά επίπεδα την Κυριακή. Αισθητή άνοδο από την Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη η αστάθεια στα ηπειρωτικά αλλά και στις νησιωτικές περιοχές. Ουσιαστική βελτίωση από τη Δευτέρα.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή με αισθητή τάση ανόδου από την Τρίτη.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα α)κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, β)μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, γ)από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια, δ)από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ε)κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.


Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, την Αττική και την Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-06-2023

Τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 29 με 31 και στη Θεσσαλία τους 33 και πιθανώς τους 34 βαθμούς..

ΤΡΙΤΗ 20-06-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-06-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα