Πακιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πλημμύρες των μουσώνων

Πακιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πλημμύρες των μουσώνων
Άνδρας μετάφερει ένα αγόρι με καρότσι στις πλημμύρες AP

Από τα τέλη Ιουνίου, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν από τις πλημμύρες των μουσώνων, ξεπερνάει τους 50.

Το Πακιστάν από τον Ιούνιο πλήττεται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, οι οποίες οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις. Ο τραγικός απολογισμός των ακραίων φαινομένων είναι τουλάχιστον 50 νεκροί, από τους οποίους οι 8 είναι παιδιά, σύμφωνα με τον Guardian.

Η περιόδος που η χώρα πλήττεται από μουσώνες, αφορά το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας μάλιστα το ποσοστό του 70-80% των ετήσιων βροχοπτώσεων στη Νότια Ασία κάθε χρόνο.

Παρόλο που οι βροχές είναι αναγκαίες για τα προς το ζην των εκατομμυρίων αγροτών και για την επσιτιστική ασφάλεια των κατοίκων σε μια περιοχή με πληθυσμό σχεδόν 2 δισεκατομμύρια, τα φαίνομενα που παρουσιάζονται φέτος είναι τόσο ακραία, που τελικά προκαλούν ανεπανόρθωτα προβλήματα.

Άνθρωποι περπατώντας στους πλημμυρισμένους δρόμους του Πακιστάν AP


“Πενήντα θάνατοι έχουν αναφερθεί, σε διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με τη βροχή σε όλο το Πακιστάν, από την έναρξη του μουσώνα στις 25 Ιουνίου”, δήλωσε ένας εθνικός αξιωματούχος διαχείρισης καταστροφών, προσθέτοντας ότι έχουν καταγραφεί 87 τραυματίες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι θάνατοι σμειώθηκαν στην ανατολική επαρχία Punjab, κυρίως από ηλεκτροπληξία και καταρρεύσεις κτιρίων.

Την Πέμπτη (6/7), στη βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, ανασύρθηκαν τα πτώματα 8 παιδιών από κατολίσθηση, στην περιοχή Shangla, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης “Rescue 1122”, Bilal Ahmad Faizi. Συμπλήρωσε ότι οι διασώστες αναζητούν στα συντρίμμια και για άλλα παγιδευμένα παιδιά.

Σταθμευμένα οχήματα στη διάρκεια των πλημμύρων στο Πακιστάν AP

Το Μετεωρολογικό Τμήμα έχει προβλέψει, για τις επόμενες μέρες, περισσότερες έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα και προειδοποίησε για πιθανές πλημμύρες στους ποταμούς του Punjab.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η κλιματική κρίση κάνει τις εποχιακές βροχές πιο έντονες και πιο απρόβλεπτες. Σημειώνεται ότι παρόλο που το Πακιστάν -η 5η μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό παγκοσμίως- ευθύνεται σε ποσοστό μικρότερο του 1% για τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αποτελεί μια από τις πιο ευάλωτες χώρες στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκαλούνται από την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη.

Άνθρωποι με μηχανάκια στη διάρκεια των πλημμύρων στο Πακιστάν AP


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα