O Goran Bregović σε μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας

O Goran Bregović σε μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας
O Goran Bregović

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς επιστρέφει στη χώρα μας για μια συναυλία τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, με την μουσική των Βαλκανίων!

Από τον “Καιρό των Τσιγγάνων” μέχρι το “Underground” και το “Arizona Dream”, η μουσική των Βαλκανίων του Goran Bregović ( Γκόραν Μπρέγκοβιτς) επιστρέφει στη χώρα μας για μια συναυλία τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Μια μοναδική γιορτή συναισθημάτων μάς περιμένει στο μαγευτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς λατρεύει την Ελλάδα και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη χώρα μας ετοιμάζοντας μια γιορτή γεμάτη αγάπη.

Όπως λέει: «Θα ήθελα να σας πω κάτι. Είστε τόσο τυχεροί που έχετε γεννηθεί σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Καταλαβαίνω, ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα για να παραπονεθεί κανείς, αλλά σκεφτείτε λίγο την ιστορία σας, το φως, την θάλασσα. Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Ελλάδα», χαμογελάς, από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι

O Goran Bregović Promo Photo

Η πρώτη επαγγελματική επαφή του Μπρέγκοβιτς με τη μουσική ήταν μέσω του συγκροτήματος Kodeksi, το οποίο αργότερα εμπλουτίστηκε με νέα μέλη και μετονομάστηκε σε Bijelo Dugme (Λευκό Κουμπί). Το συγκρότημα αυτό από το Σαράγιεβο έμελλε να γίνει ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας.

Όταν το συγκρότημα άρχισε να διαλύεται, εκείνος στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Το στιλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική τω Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων. Έχει γράψει μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα: “Ο Καιρός των Τσιγγάνων” (1988), “Underground” (1995) στο οποίο συνεργάστηκε και με την Σεζάρια Εβόρα, “Arizona Dream” στην οποία συνεργάστηκε με τον Iggy Pop, καθώς και για την ταινία “Βασίλισσα Μαργκό” του Πατρίκ Σερό.

Ο Μπρέγκοβιτς έχει γράψει μουσική για πάνω από 30 ταινίες και έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες των Βαλκανίων, ανάμεσα στους οποίους: η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ο Γιώργος Νταλάρας αλλά και η μεγάλη Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού.

Μαζί του θα έχει, όπως πάντα, την μπάντα του “The Wedding and Funeral Band”.

Πληροφορίες

  • Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 21:00
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
  • Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, Αμαρυλλίδος 44, Ραφήνα

Προπώληση: ticketmaster.gr, Early bird: 20 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως), Γενική είσοδος: 30 ευρώ, VIP: 60 ευρώ

  • Εκδοτήρια: Δημοτικό πάρκο – Κολυμβητήριο Ραφήνας
  • My Daily Spot Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25)
  • My Daily Spot Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα