Λήμνος: Τη διάσωση 40 μεταναστών από ιστιοφόρο ανακοίνωσε το Λιμενικό

Λήμνος: Τη διάσωση 40 μεταναστών από ιστιοφόρο ανακοίνωσε το Λιμενικό
Λιμενικό Σώμα eurokinissi

Στη διάσωση 40 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο νοτιοανατολικά της Λήμνου προχώρησε το Λιμενικό. Συνελήφθη ένας 33χρονος που φέρεται ως διακινητής και χειριστής του σκάφους

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Λήμνου, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 επικαλούμενος μηχανική βλάβη. Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού ενώ δεσμεύτηκαν και τρία παραπλέοντα πλοία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από ξηράς επίσης επιχείρησαν δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού. Οι μετανάστες με περιπολικό σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος που φέρεται ως διακινητής των αλλοδαπών και χειριστής του ιστιοφόρου ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα