Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για παράνομο στοιχηματισμό

Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για παράνομο στοιχηματισμό
istock

Προκαταρκτική έρευνα μετά από αίτημα της Interpol, ύστερα από καταγγελία που έγινε στις Αρχές της Αυστρίας για παράνομο στοιχηματισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για την διερεύνηση υπόθεσης παράνομου στοιχηματισμού με διεθνικό χαρακτήρα.

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, μετά από αίτημα της Interpol και ύστερα από καταγγελία που έγινε στις Αρχές της Αυστρίας για παράνομο στοιχηματισμό, στον οποίο εμπλέκονται άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

Η καταγγελία στην Αυστρία αφορά βεβαίως σε αγώνες της χώρας, ωστόσο η παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα προς την Οικονομική Αστυνομία είναι να διερευνηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η υπόθεση σε ότι αφορά τα τυχόν εμπλεκόμενα άτομα στην χώρα μας, δηλαδή και για το ενδεχόμενο παράνομου στοιχηματισμού για αγώνες και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχουν γίνει δεκάδες κατ’ οίκον έρευνες και συγκεκριμένα σε τουλάχιστον 30 άτομα που έχουν στοχοποιηθεί ως εν δυνάμει ύποπτοι, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους και δύο αφανείς παράγοντες ομάδων της Super League 2, σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Οι έρευνες αφορούν τόσο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα όσο και αγώνες μικρότερων κατηγοριών.

Αυτό που τονίζουν πάντως οι Αρχές είναι πως οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο και αρχικό στάδιο, δεν υπάρχουν προσαγωγές και ούτε έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε κανέναν σε αυτή την φάση, παρά μόνο έχουν κατασχεθεί έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τυχόν ψηφιακά πειστήρια για ανάλυση, μήπως από αυτή την διαδικασία προκύψουν αποδείξεις και τεκμήρια από τα οποία θα οδηγηθούν οι Αρχές και στην απόδοση κατηγοριών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα