ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι μέσα στις φυλακές στον γιατρό – εφιάλτη 150 κοριτσιών

ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι μέσα στις φυλακές στον γιατρό – εφιάλτη 150 κοριτσιών
Ο Λάρι Νάσαρ AP

Επίθεση με μαχαίρι σε φυλακές των ΗΠΑ δέχτηκε ο Λάρι Νάσαρ, ο οποίος για χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες αθλήτριες ενόργανης των ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως γιατρός.

Ο άλλοτε πανίσχυρος γιατρός της Ολυμπιακής ομάδας ενόργανης των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, ο οποίος για χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες αθλήτριες, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, το συμβάν εκτυλίχτηκε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με άλλον έγκλειστο σε ομοσπονδιακή φυλακή, στη Φλόριντα.

Δύο άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση δήλωσαν στο αμερικανικό δίκτυο ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει δεχτεί μαχαιριές στην πλάτη και το στήθος.

Ο Νάσαρ έχει καταδικαστεί σε 175 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση γυμναστών, μεταξύ των οποίων και ολυμπιονίκες. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί τις πράξεις του σε αθλήτριες, όταν εργαζόταν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και την Ομοσπονδία των ΗΠΑ, η οποία προπονεί Ολυμπιονίκες.

Οι μαρτυρίες των γυναικών που έπεσαν θύματά του

«Μόλις υπέγραψα το ένταλμα θανάτου σου» δήλωσε πριν 5 χρόνια η δικαστής Ροζμαρί Αγκιλίνα, που ήταν καταπέλτης κατά του γιατρού. «Βλέπω ότι δεν καταλαβαίνετε ότι είστε επικίνδυνος. Ότι παραμένετε κίνδυνος» του είπε κάποια στιγμή προτού του ανακοινώσει την ποινή.

Συγκλονιστικές ήταν οι τοποθετήσεις των θυμάτων στο δικαστήριο. «Τα μικρά κορίτσια δεν παραμένουν μικρά για πάντα» είπε μια απ’ τις αθλήτριες ενώ η Rachael Denhollander, που πρώτη βγήκε δημόσια και κατήγγειλε την δική της υπόθεση παρενόχλησης τον Σεπτέμβριο του 2016, ήταν η τελευταία που πήρε τον λόγο στο δικαστήριο απ’ τις ενάγουσες.

«Γυναίκες και κορίτσια ενώθηκαν για να αγωνιστούν για τους εαυτούς τους επειδή κανένας άλλος δεν θα το έκανε», είπε στο δικαστήριο.

«Μας επέβαλαν τη σιωπή για τόσο πολύ καιρό και τώρα είμαι ευγνώμων που μας δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τις φωνές μας» είπε μεταξύ άλλων σε μια κατάθεση – ποταμό για τα όσα βίωσε η ίδια από μικρή ηλικία και ενώ πολλές φορές μέσα στο εξεταστήριο ήταν και η ίδια της η μητέρα, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι της έκανε ο Νάσαρ.

Η έξι φορές ολυμπιονίκης Άλι Ρέισμαν που μίλησε για πρώτη φορά δημόσια τον Νοέμβριο του 20217 τού απηύθυνε ευθέως τον λόγο μέσα στο δικαστήριο λέγοντας: «Ενήλικες σε προστάτευαν ο ένας μετά τον άλλο. Πώς κοιμόσουν τις νύχτες; Είσαι ο άνθρωπος που είχαν βάλει επικεφαλής για την φροντίδα των αθλητών. Δεν θα σταματήσω μέχρι κάθε ίχνος επιρροής που είχες σε αυτό το άθλημα εξαλειφθεί πλήρως σαν καρκίνωμα που είναι».

«Αν και είμαι θύμα δεν θέλω και δεν θα ζήσω τη ζωή μου ως θύμα. Είμαι ολυμπιονίκης και παρότι κακοποιήθηκα, δούλεψα σκληρά και κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Θέλω όμως όλοι -και κυρίως τα μέσα- να ξέρουν ότι παρά τα αθλητικά μου επιτεύγματα είμαι μια απ’ τις τουλάχιστον 140 γυναίκες που η ιστορία τους είναι σημαντική. Ο Λάρι Νάσαρ είναι υπόλογος. Η ακαδημία ενόργανης είναι υπόλογη. Η αμερικανική ολυμπιακή επιτροπή είναι υπόλογη. Οι συναθλήτριες και φίλες μου έχουν περάσει πολλά και τώρα είναι καιρός να αλλάξει αυτό. Οι σημερινοί γυμναστές δεν πρέπει να ζουν με τον φόβο που είχα εγώ» σημείωσε στην μαρτυρία της η Jordyn Wieber. μέλος της ομάδας που κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και την παρακολουθούσε ο Νάσαρ απ’ τα 8 ως τα 18 της.

Συνολικά, 156 κορίτσια έπεσαν θύματα του Νάσαρ, διηγούμενες παρόμοιες ιστορίες. Πολλές απ’ αυτές είχαν προσπαθήσει να μιλήσουν για τον τρόπο που ο γιατρός δήθεν τους έκανε θεραπεία αλλά, όπως κατήγγειλαν, τις είχαν αγνοήσει τόσο απ’ την ομάδα τους, όσο και απ’ το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και την ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα