Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 26 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 26 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Φεστιβάλ Μικρά Διονύσια 2023

Ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνουν τα Μικρά Διονύσια 2023 που και φέτος θα μας προσφέρουν μοναδικές καλλιτεχνικές, καλοκαιρινές βραδιές. Περισσότερα εδώ…

Athens Open Air Film Festival

To Αthens Open Air Film Festival ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το 13ο Athens Open Air Film Festival, σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι.

  • 20:00 – 21:00 Face Painting από την ομάδα Μουτζούρες για μικρούς και μεγάλους θεατές εμπνευσμένο από την ταινία
  • 20:45 Ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17) η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής. (Διάρκεια: 45’)
  • 21:30 “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” των Ρότζερ Αλερς, Ρομπ Μίνκοφ/ (The Lion King, 1994 – 88’) Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωτισμένη με αγγλικούς υπότιτλους. Περισσότερα εδώ…

Εστουδιαντίνα “Μελωδίας Νήμα” στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μουσική περιδιάβαση στο ελληνικό πεντάγραμμο με την Εστουδιαντίνα.

  • Μαέστρος/Καλλιτεχνική Διευθύντρια/Πιάνο: Γεωργία Πέτρου
  • Φωνή/Κιθάρα: Λεύκιος Κουνούνης
  • Φωνή: Μαρία Ορφανίδου
  • Βιολί: Αγγελική Ευριπίδου
  • Μπουζούκια: Σωκράτης Ιωάννου, Νικόλας Χαμπιαούρης
  • Μπαγλαμάς: Ραφαήλ Θουκύ
  • Μπάσο: Αντρέας Σάντης
  • Tουμπελέκι/ντραμς: Γιώργος Μουλλωτός

Περισσότερα εδώ…

“Φωτογραφικά Ζεύγη 2023”

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο" παρουσιάζουν την δωδέκατη έκθεση της ετήσιας σειράς "Φωτογραφικά Ζεύγη". hau.gr

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον “Φωτογραφικό Κύκλο” παρουσιάζουν την δωδέκατη έκθεση της ετήσιας σειράς “Φωτογραφικά Ζεύγη”. Στη σειρά, παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του σωματείου “Φωτογραφικός Κύκλος”, των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται. Φέτος, παρουσιάζονται φωτογραφίες της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Πλάτωνα Ριβέλλη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο φωτογράφος Πάνος Ροζάκης.

Ο επιμελητής της, Πάνος Ροζάκης, σχολιάζει σχετικά με το έργο των δύο φωτογράφων: “Στις φωτογραφίες που εκτίθενται στους δύο χώρους της αίθουσας διασταυρώνονται οι διαφορετικές ματιές δύο συνοδοιπόρων –ταξιδευτών. Αυτό που συνδέει τις εικόνες τους είναι ο κοινός τόπος και χρόνος παραγωγής τους καθώς και η αφορμή για τη δημιουργία τους – η πρόσκληση των πολιτιστικών υπηρεσιών της Κύπρου για δεκαήμερη φωτογράφιση του νησιού την άνοιξη του 1997. Αυτό που τις διαφοροποιεί είναι η διάθλαση του κοινού τόπου μέσα από το πρίσμα του εαυτού τους“.

  • Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22. Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00. Κυριακή κλειστά.

“Steven Shearer: Sleep, Death’s Own Brother”

Η έκθεση έχει ως αφετηρία το έργο Sleep II (2015), ένα μνημειώδες κολλάζ αποτελούμενο από χιλιάδες εικόνες που έχει βρει ο καλλιτέχνης σε αναζητήσεις του στο διαδίκτυο, όλες τους jpegs, που αναπαριστούν ανθρώπους που κοιμούνται. Το έργο, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα όπου ισορροπεί το χρώμα, η κλίμακα, η σύνθεση και η θεματική, είναι ένα εκτεταμένο μωσαϊκό που αποτυπώνει μια εκτενή γκάμα καταστάσεων ύπνου, από την ξεκούραση και την ηρεμία, την κωμική ελαφρότητα έως την έκσταση και το εντελώς μακάβριο.

Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από ένα στίχο από το επικό ποίημα Θεογονία του ποιητή του 8ου αιώνα π.Χ. Ησίοδου (“Επιβλαβής Νύχτα, καλυμμένη σε ένα πέπλο ομίχλης, κουβαλά στην αγκαλιά της τον Ύπνο, τον αδερφό του Θανάτου”), και περιστρέφεται γύρω από αυτή την άβολη εγγύτητα μεταξύ ύπνου και θανάτου, μια επαναλαμβανόμενη ιδέα στο έργο του Shearer.

Σχεδιασμένη γύρω από το σημαντικό αριθμό έργων ζωγραφικής και έργων σε χαρτί του Steven Shearer που ανήκουν στη συλλογή Γιώργου Οικονόμου, η έκθεση Sleep, Death’s Own Brother προτείνει μια σε βάθος προσέγγιση του έργου του καλλιτέχνη, από την ανατρεπτική σκοπιά του άψυχου σώματος, που κάποιες φορές είναι πραγματικά νεκρό, ενώ άλλοτε απλώς μοιάζει νεκρό.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο Dieter Roelstraete σε στενή συνεργασία με τον καλλιτέχνη και την Skarlet Smatana, Διευθύντρια της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου. Μια έκδοση με κείμενα του Roelstraete, του Nicholas Cullinan και της Silvia Montiglio συνοδεύει την έκθεση. Λεωφ. Κηφισίας 80, Μαρούσι. Περισσότερα εδώ…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα