Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά για απόρρητα έγγραφα – Η επίθεση στο Ιράν και το τρολάρισμα στη Χίλαρι Κλίντον

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά για απόρρητα έγγραφα – Η επίθεση στο Ιράν και το τρολάρισμα στη Χίλαρι Κλίντον
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Στη δημοσιότητα διάλογοι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ όπου ακούγεται να συζητά τα σχέδια του Πενταγώνου για επίθεση στο Ιράν και να τρολάρει την Χίλαρι Κλίντον.

Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να παραδέχεται την κατοχή απόρρητων εγγράφων τα οποία και δεν αποχαρακτήρισε φέρνει στη δημοσιότητα το CNN.

Οι διάλογοι έχουν γίνει τον Ιούλιο του 2021 σε γκολφ κλαμπ του Νιού Τζέρσεϊ, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να κρατά ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο στο κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ κατά του Ντόναλντ Τραμπ για κακοδιαχείριση απόρρητων πληροφοριών, ενώ είναι το ένα από τα δύο που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, όπου οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Τραμπ έδειξε απόρρητες πληροφορίες σε ανθρώπους που δεν είχαν άδεια ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ηχογράφηση που μεταδόθηκε στο CNN, ο Τραμπ αναφέρεται στο έγγραφο και στο απόρρητο καθεστώς του.

«Αυτά είναι τα χαρτιά», λέει ο Τραμπ, ενώ συζητά τα σχέδια επίθεσης του Πενταγώνου. «Θα μπορούσα να τα είχα αποχαρακτηρίσει. Τώρα δεν μπορώ, αλλά αυτό παραμένει μυστικό».

Στη συνέχεια, ο Τραμπ και οι βοηθοί του ακούγονται να αστειεύονται επίσης με τα email της Χίλαρι Κλίντον. «Η Χίλαρι θα το τύπωνε συνέχεια ξέρεις. Τα ιδιωτικά της email», είπε ο υπάλληλος του Τραμπ.

«Όχι, θα το έστελνε στον Άντονι Γουάινερ», απάντησε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα