Καύσωνας Κλέων: Στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Τετάρτη

Καύσωνας Κλέων: Στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Τετάρτη
Ζέστη στην Αθήνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα "Κλέων". Πώς θα εξελιχθεί την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τα ηπειρωτικά στους 39 με 40 βαθμούς
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 και στο νότιο Αιγαίο τα 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με μέγιστες τιμές α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου. β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου. γ. στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 12/7/1901 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στο Βόλο με θύμα από πτώση κεραυνού μια γυναίκα στο κέντρο της πόλης. Επίσης υπήρξαν νεκροί από κεραυνό στη περιοχή Φαρσάλων 3 γεωργοί και μια γυναίκα στο Γκερλί. — Το 1915 επικράτησε λειψυδρία στην Αττική. — Το 1994 υπήρξε ένας κτηνοτρόφος νεκρός από κεραυνό στο Κιλκίς.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Δείτε το explainer του 24MEDIA Lab

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα