ΗΠΑ: Ισόβια στον 23χρονο που άνοιξε πυρ σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο σκοτώνοντας πέντε άτομα

ΗΠΑ: Ισόβια στον 23χρονο που άνοιξε πυρ σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο σκοτώνοντας πέντε άτομα
Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς AP Photo/Chet Strange

Σε πέντε διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής καταδικάστηκε ο 22χρονος δράστης της ένοπλης επίθεσης σε κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Κολοράντο Σπρινγκς

Ο δράστης που σκότωσε πέντε άτομα σε κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Κολοράντο καταδικάστηκε την Δευτέρα (26/6) σε ισόβια κάθειρξη αφού δήλωσε ένοχος για τους φόνους και τις απόπειρες δολοφονίας.

Ο 23χρονος Anderson Lee Aldrich άνοιξε πυρ με τουφέκι στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς στις 19 Νοεμβρίου 2022.

Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν από τους παρευρισκόμενους στο κλαμπ, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον δράστη μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Οι πέντε νεκροί είχαν ηλικίες από 22 έως 40 ετών. Άλλοι 17 τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς. Τα θύματα που σκοτώθηκαν ήταν οι Daniel Aston, Derrick Rump, Kelly Loving, Ashley Paugh και Raymond Vance.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απολογία του, ο δράστης καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής, καθώς και σε 46 διαδοχικές ποινές 48 ετών για τις απόπειρες δολοφονίας.

“Όταν διαπράττεται ένα έγκλημα μίσους, στοχοποιείται μια ομάδα ανθρώπων για την απλή ύπαρξή τους”, δήλωσε ο δικαστής Michael McHenry. “Η ποινή σε αυτό το δικαστήριο είναι ότι ένα τέτοιο μίσος δεν θα γίνει ανεκτό” όπως αναφέρει το BBC.

Ο δικαστής McHenry πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι πράξεις του Aldrich “αντανακλούν τη βαθύτερη κακία της ανθρώπινης καρδιάς”. “Και η κακία γεννιέται σχεδόν πάντα από άγνοια και φόβο“, πρόσθεσε ο δικαστής McHenry.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα