Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο
Ελληνική αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) Getty Images

Μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελλήφθησαν σε Πιερία και Θεσσαλονίκη, όπου κατασχέθηκαν 11 Ι.Χ. που μετέφεραν τους μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στη Θεσσαλονίκη.

Πολυμελή εγκληματική ομάδα παράνομης διακίνησης μεταναστών, μέσω του ποταμού Έβρου, στο εσωτερικό της Ελλάδας, κερδίζοντας ποσά άνω των 180.000 ευρώ, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Συνελήφθησαν 12 μέλη, 3 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί, με αρχηγό έναν 48χρονο Ιρακινό. Οι αρχές, έπειτα από πραγματοποιήση μεγάλης επιχείρησης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, κατέσχησαν έντεκα Ι.Χ. αυτοκίνητα ως οχήματα μεταφοράς των μεταναστών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα έκανε παράνομες διακινήσεις τουλάχιστον 60 μεταναστών, τους οποίους παρελάμβαναν από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και τους πήγαινε στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστική περίπτωση των δράσεών τους ήταν η “στρατολόγηση“, ως οδηγών, μεταναστών μετά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος και τα μέτρτα που σκαρφίζονταν για να αποφύγουν τους ελέγχους της αστυνομίας.

Τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από χώρες της ΕΕ με προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας (zoll), ενώ τα στάθμευαν σε ειδικό χώρο στην Πιερία πριν και μετά τις διακινήσεις.

Εξάλλου, χρησιμοποιούσαν οχήματα που προέρχονταν από χώρες της Ε.Ε. κι έφεραν προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας (zoll), ενώ τα στάθμευαν σε συγκεκριμένο χώρο φύλαξης στην Πιερία, πριν και μετά από κάθε διακίνηση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα