Τυνησία: Φρουρός ασφαλείας μαχαιρώθηκε μπροστά στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Τυνησία: Φρουρός ασφαλείας μαχαιρώθηκε μπροστά στην πρεσβεία της Βραζιλίας
Αστυνομικό όχημα στην Τυνησία δίπλα σε μικρό μαγαζί. (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τραυματίστηκε μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Τύνιδα της Τυνησίας φρουρός ασφαλείας. Δεν αναφέρεται ο βαθμός σοβαρότητας του τραύματος.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι φρουρός ασφαλείας, εν ώρα υπηρεσίας, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Τύνιδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει ότι ο φρουρός “τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο από ένα άτομο το οποίο αυτός ρωτούσε για ποιο λόγο βρισκόταν στην περίμετρο της πρεσβείας”. Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι αρχές προχώρησαν σε σύλληψη του δράστη, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον του, προκαλώντας του τραύματα στο πόδι. Έπειτα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη Τυνησία παρατηρείται ότι το φαινόμενο των τζιχαντιστικών ομάδων έχει αυξηθεί, έπειτα από τη λαϊκή εξέγερση του 2011, η οποία έφερε την πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, η Τυνησία γνωρίζει άνοδο των τζιχαντιστικών ομάδων. Επιθέσεις έχουν διαπραχθεί από τζιχαντιστές με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλοί θάνατοι σε τουρίστες και υπαλλήλων ασφαλείας.

Ωστόσο, τα σώματα ασφαλείας δηλώνουν ότι, την τελυταία περίοδο, έχει καταγραφεί βελτίωση στο πώς αντιμετωίζονται οι τζιχαντιστές.

Παρόλα αυτά, τον Ιούνιο χωροφύλακας πυροβόλησε κοντά σε συναγωγή στην Τζέρμπα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 χωροφύλακες και 2 πιστοί από τα πυρά του δράστη. Τελικά, ο επιτιθέμενος έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμό της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα