Γαλλία: Ύστατη προσπάθεια για τον εντοπισμό του μικρού Εμίλ στις Άλπεις

Γαλλία: Ύστατη προσπάθεια για τον εντοπισμό του μικρού Εμίλ στις Άλπεις
Δεκάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές αναζητούν ένα αγοράκι 2 ετών που χάθηκε στις Άλπεις TWITTER

Να διατηρήσουν τις ελπίδες ζωντανές για τον εντοπισμό του 2,5 ετών αγοριού που χάθηκε το περασμένο Σάββατο προσπαθούν οι αρχές, σε μια τελευταία επιχείρηση στην περιοχή.

Περίπου πενήντα μέλη της αστυνομίας διεξήγαγαν έρευνες την Πέμπτη (13/7) στο δρόμο μεταξύ του Haut-Vernet και του παρακάτω χωριού, όπου ο 2,5 ετών Εμίλ εθεάθη για τελευταία φορά το Σάββατο (8/7).

Όπως σημειώνει η Liberation, πρόκειται για την τελευταία ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο Εμίλ. Η επιχείρηση, της οποίας ηγούνται περίπου πενήντα χωροφύλακες, με τη συνδρομή εκατοντάδων αστυνομικών, στρατιωτικών και εθελοντών, στοχεύει συγκεκριμένα “στο 1,8 χλμ. δρόμου μεταξύ του χωριού Haut-Vernet και του χωριού Le Vernet, καθώς και σε μια λωρίδα περίπου 10 μέτρων εκατέρωθεν του δρόμου αυτού”, εξήγησε ο Rémy Avon, εισαγγελέας του Digne-les-Bains.

“Στην περιοχή αυτή είχε ήδη γίνει αναζήτηση”, είπε ο δικαστής, τονίζοντας ότι η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε “καθαρά για λόγους ασφαλείας”. Ο εισαγγελέας του Digne, ο οποίος είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τετάρτης ότι οι αναζήτηση πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της, δήλωσε ότι αποφάσισε αυτή την τελική επιχείρηση αφού “η χωροφυλακή ήταν σε θέση να παράσχει πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό για το πρωί της Πέμπτης”.

Σε δεύτερη φάση οι έρευνες

Η επιχείρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε την Κυριακή για την εξεύρεση των αιτιών της ανησυχητικής εξαφάνισης, επέμεινε ο εισαγγελέας:Εάν πραγματοποιηθούν αργότερα και άλλες έρευνες, θα είναι για να επαληθεύσουν ή να επιβεβαιώσουν στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας”, εξήγησε.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ο εισαγγελέας ανακοίνωσε την έναρξη μιας δεύτερης φάσης της έρευνας, “με την ανάλυση της σημαντικής μάζας πληροφοριών και στοιχείων που συλλέχθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες”.

Το αγόρι εθεάθη για τελευταία φορά το Σάββατο γύρω στις 5:15 μ.μ., μόνο του, σε έναν κατηφορικό δρόμο στο Haut-Vernet, όπου είχε μόλις φτάσει για τις καλοκαιρινές διακοπές στο σπίτι των παππούδων του από τη μεριά της μητέρας του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα