Ατύχημα στην Ιεράπετρα: Συνελήφθη και ο χειριστής του jet ski – Σοβαρή η κατάσταση του ανήλικου

Ατύχημα στην Ιεράπετρα: Συνελήφθη και ο χειριστής του jet ski – Σοβαρή η κατάσταση του ανήλικου
istock

Στη σύλληψη του χειριστή του jet ski, από το οποίο τραυματίστηκε ένα 10χρονο παιδί στην Ιεράπετρα Κρήτης, προχώρησαν οι Αρχές. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού και οι δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του εκμισθωτή του jet ski, για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας, το απόγευμα της Τετάρτης (12/7), και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 10χρονου, οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη του χειριστή του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για 32χρονο ημεδαπό.

Είχε προηγηθεί, δε, η σύλληψη από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας του εκμισθωτή των θαλασσίων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (Παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια), ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Αναφορικά με τον τραυματισμό άνδρα και ανήλικου ατόμου στην Ιεράπετρα την 12-07-2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ο 32χρονος ημεδαπός χειριστής του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet ski), για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια).

Σοβαρή η κατάσταση του ανήλικου αγοριού

Υπενθυμίζει ότι, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ το 10χρονο αγόρι που τραυματίστηκε, ενώ επέβαινε στο jet ski.

Το ανήλικο αγόρι, που φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία της υγείας του.






Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για το ατύχημα

Το jet ski «ερχόταν στο δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα» σημειώνει αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Το jet ski, στο οποίο επέβαινε το παιδί κι ένας 32χρονος, βγήκε με ταχύτητα από το νερό και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε μια παράγκα που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση ενοικίασης του ταχύπλοου στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Οπως είπε στον ALPHA, ο Ηρακλής Κορέας που είναι γιατρός και έσπευσε από τους πρώτους προς βοήθεια του αγοριού: «Καθόμασταν στην αυλή όταν παρατηρήσαμε ένα jet ski που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα και να πηγαίνει με τελική ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν σταματούσε, περιμέναμε μια μανούβρα. Τελικά το jet ski χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος πρόσκρουσης».

Τρέχοντας στο σημείο της πρόσκρουσης ο γιατρός που βρίσκεται στην Κρήτη, είπε ότι «το παιδί καθόταν μπροστά. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω στο τζετ σκι και ο ενήλικας δεξιά κάτω από το τζετ σκι. Και οι δύο ήταν αιμόφυρτοι από το κεφάλι. Καλέσαμε άμεσα το 166 και ξεκινήσαμε διαδικασία διασφάλισης των τραυμάτων».






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα