Οικονόμου: Θωρακισμένη η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα

Οικονόμου: Θωρακισμένη η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα
INTIME

Την εικόνα ενός τραπεζικού συστήματος πιο θωρακισμένου από της Ελβετίας παρουσιάζει το Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη "πολιτικής σταθερότητας".

Σε διπλό ταμπλό παίζει η κυβέρνηση απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της τραπεζικής αναταραχής και στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας από τη μία ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και επαναφέροντας από την άλλη το αφήγημα περί “πολιτικής σταθερότητας”, με μια αόριστη απειλή νέου μνημονίου, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ανησυχία και προσοχή. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η οικονομία μας δεν απειλούνται“, δήλωσε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει χάρη στο σχέδιο Ηρακλής, την πολιτική της κυβέρνησης, τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης που έχει τη χώρα φέρει ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα, τη βελτίωση της εμπιστοσύνης που είχε ως αποτέλεσμα την εισροή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. 

Η διεθνής αναταραχή υπενθυμίζει την ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας απέναντι σε λαϊκιστικές προσεγγίσεις. Όσα ζήσαμε στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία μας έκαναν σοφότερους. Κανείς δεν θέλει και δε θα ρισκάρει να υποστούμε τα ίδια”, πρόσθεσε με νόημα ο κ. Οικονόμου.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί επομένως η κυβέρνηση ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πιο θωρακισμένες από τις ελβετικές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Παρακολουθούμε με προσοχή το ζήτημα. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και αυτό δεν έχει συμβει στην τύχη, αλλά μέσα από μία σειρά παρεμβάσεων και νόμων που έχουν φέρει τις τράπεζες στη θέση να εγγυώνται τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα