Τζο Μπάιντεν: Αντιμετωπίζει χρόνια υπνική άπνοια

Τζο Μπάιντεν: Αντιμετωπίζει χρόνια υπνική άπνοια
Τζο Μπάιντεν AP Photo/Evan Vucci

Για την μακροχρόνια υπνική άπνοια από την οποία πάσχει ο Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος. Πώς είναι η κατάσταση της υγείας του.

Από μακροχρόνια υπνική άπνοια πάσχει ο Τζο Μπάιντεν και χρησιμοποιεί συσκευή παροχής συνεχούς θετικής πίεσης στους αεραγωγούς (CPAP), όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως σημείωσε αξιωματούχος, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί τη συσκευή CPAP τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του.

Σύμφωνα με ιατρικά αρχεία που κυκλοφόρησαν το 2008, ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει χρόνια υπνική άπνοια.

«Τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά», καθώς έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στη ρινική οδό, όπως σημειώνεται σε αρχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο γιατρός του προέδρου το 2019.

Κάτι που “πρόδωσε” την κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN, είναι και ορισμένα σημάδια που διακρίνονταν στο πλάι του προσώπου του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τις προηγούμενες ημέρες.

Όλες οι ιατρικές εξετάσεις του Μπάιντεν έδειξαν ότι είναι σε θέση να υπηρετήσει ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης του Μπάιντεν το 2021, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Dr. Kevin O’Connor, ξεχώρισε δύο τομείς “παρατήρησης”: μια “αυξανόμενη συχνότητα και σοβαρότητα του “καθαρισμού του λαιμού” και του βήχα κατά τη διάρκεια ομιλιών” και το πιο δύσκαμπτο βάδισμα του προέδρου.

Τι είναι η υπνική άπνοια

Πρόκειται για μια διαταραχή του ύπνου κατά την οποία η αναπνοή σταματά και αρχίζει επανειλημμένα. Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπνική άπνοια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση.

Ένα μηχάνημα CPAP (συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών) “χρησιμοποιεί ήπια πίεση αέρα για να κρατήσει τους αναπνευστικούς αεραγωγούς ανοιχτούς ενώ κοιμάστε”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα