Επιστρέφει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Ελλάδα για να φτιάξει ξενοδοχεία

Επιστρέφει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Ελλάδα για να φτιάξει ξενοδοχεία
Το νησί της Ύδρας Getty Images/iStockphoto

Για σχεδόν 30 χρόνια, ο ιδρυτής του Ομίλου Virgin προσπαθεί να δημιουργήσει ξενοδοχείο στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο νησί της Ύδρας, χωρίς επιτυχία.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο ιδρυτής του κολοσσού της Virgin, Ρίτσαρντ Μπάνσον, επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ξενοδοχείο στην Ελλάδα και πλέον φαίνεται το όνειρο του να «παίρνει σάρκα και οστά».

Πριν από λίγες ημέρες ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Virgin Hotels Collection, James Bermingham, αποκάλυψε τα σχέδια ανάπτυξης για τη Virgin Limited Edition και τη Virgin Hotels, λέγοντας ότι φιλοδοξεί να επεκταθεί σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Μιλώντας στο TTG Luxury κατά την παρουσίαση του νέου ξενοδοχείου Son Bunyola της Virgin στη Μαγιόρκα, δήλωσε πως η νεοσύστατη μητρική εταιρεία Virgin Hotel Collection, ξεκίνησε εξετάζει πιθανές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης για νέα ακίνητα και έχει ήδη εντοπίσει 27 «δυνητικές ευκαιρίες». Τα περισσότερα είναι υπάρχοντα κτίρια με δυνατότητα να μετατραπούν σε ξενοδοχεία και οι προορισμοί περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Ο Bermingham τόνισε ότι η νέα εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ξενοδοχείων σε πόλεις, αλλά και σε καλοκαιρινούς προορισμούς, τονίζοντας ότι αυτό που έκανε ο Μπράνσον ως ιδιοκτήτης της εταιρείας πάντα, θα το κάνει και τώρα. Θα δημιουργήσει δηλαδή εξαιρετικά βιωματικά ξενοδοχεία, με έναν πολύ ευαίσθητο περιβαλλοντικά τρόπο. Στην ίδια συνέντευξη ο ίδιος είπε ότι αναζητούν τη σωστή αγορά και τους σωστούς εταίρους επενδυτές, «οι οποίοι θα μοιράζονται το ίδιο όραμα».

Από τη δεκαετία του ’90 ο Μπράνσον στην Ύδρα

Η ιστορία πάει πολύ παλιά, όταν ο Μπράνσον πήγε στο νησί της Ύδρας, το ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και αγόρασε μια μεγάλη έκταση στο πίσω μέρος του νησιού, με στόχο να χτίσει μια ξενοδοχειακή μονάδα, ένα ιδιαίτερο ησυχαστήριο. Ο ίδιος, ερχόταν συχνά στη χώρα μας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια και υποστηρίζοντας ότι θα περνά αρκετό καιρό εδώ, στοχεύοντας να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες. Όπως και έκανε.

Οι αντιδράσεις για το χτίσιμο του ξενοδοχείου ήταν τότε μεγάλες, αφού πολλοί επιφανείς Έλληνες που διατηρούσαν κατοικίες και βίλες στο νησί, είτε ήταν φανατικοί επισκέπτες της, μίλησαν για κίνδυνο «Μυκονοποίησης» της Ύδρας. Η έκταση που είχε αγοράσει έφτανε τα 14 στρέμματα μέσα στον οικισμό και 22 εκτός του Υδραίικου οικισμού δίπλα στο Καμίνι. Εφόσον δεν επιτρέπονταν ξενοδοχεία παρά μόνο κατοικίες μέσα στην οικισμό, η ξενοδοχειακή μονάδα σχεδιάζονταν στα εκτός. Τελικά, το 1996, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και εφόσον είχε προηγηθεί μεγάλο παρασκήνιο, απαγόρευσε τις άδειες σε όλο το νησί για 6 μήνες και η υπόθεση έμεινε να εκκρεμεί.

Η Virgin Atlantic και τα Virgin Mega Stores

Την ίδια χρονιά, το 1996, ο Μπράνσον, είχε ανοίξει και το πρώτο πολυκατάστημα πώλησης δίσκων, CD, βίντεο και παιχνιδιών Virgin Mega Stores, τα οποία επεκτάθηκαν σε 14 σε όλη τη χώρα, για να κλείσουν τελικά το 2009.

Το 2006, ο Μπράνσον φέρνει την αεροπορική του εταιρεία Virgin Atlantic στην Ελλάδα, εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα-Λονδίνο- Αθήνα με επιτυχία. Δύο χρόνια μετά, ο ίδιος ανακοινώνει την επέκταση αυτών των δρομολογίων και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Τότε, το 2008 είχε ανακοινώσει και πάλι ότι δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια του για την Ύδρα, μάλιστα είχε ήδη αγοράσει και τη βίλα Βούλγαρη.

Η Virgin, αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τίποτε άλλο σχετικό με τη χώρα μας και τους πιθανούς προορισμούς που σκοπεύει να δημιουργήσει ξενοδοχεία, ίσως να επιστρέψει στο σενάριο της Ύδρας καθώς οι εκτάσεις ακόμα της ανήκουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα