Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι έχουν “λαμβάνειν” με το νέο νομοσχέδιο – Οι κερδισμένοι

Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι έχουν “λαμβάνειν” με το νέο νομοσχέδιο – Οι κερδισμένοι
Υπάλληλος στο Δημόσιο ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ειδικές ρυθμίσεις μισθολογικών αυξήσεων για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και για τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, όπου για πρώτη φορά, θα προβλέπονται αυξήσεις στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Με βάση, δε, όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στη Βουλή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων:

  • “Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει όφελος που θα ανέρχεται σε 1.292 ευρώ μικτά το χρόνο. Ενώ, αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023 (κατάργηση ειδ. εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κλπ.) τότε το όφελος για το μέσο δημόσιο υπάλληλο αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μικτά το χρόνο

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης,

  • “κάθε Δημόσιος Υπάλληλος θα έχει μία αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως, το επίδομα τέκνων αυξάνεται από 20 έως 50 ευρώ, και το επίδομα θέσης ευθύνης αυξάνονται 30%.”

Οι κερδισμένοι

Όπως ανέφερε ο υπουργός, “προωθούνται ειδικές ρυθμίσεις μισθολογικών αυξήσεων για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και για τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων”.

Με βάση, δε, τον κ. Χατζηδάκη, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ωφεληθούν αναλογικά περισσότερο θα είναι οι χαμηλόμισθοι, εκείνοι που έχουν παιδιά και όσοι λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα