Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 10 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 10 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Το μουσικό σχήμα Argalios

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Πάνος Μουζουράκης Live στη Γλυφάδα

Ο Πάνος Μουζουράκης σε μια μουσική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, στις 10 Ιουνίου. Μαζί του η νικήτρια του The Voice of Greece Μαρία Σακελλάρη.

Ο Πάνος Μουζουράκης. John Mindala

Ο Πάνος Μουζουράκης, ένας από τους πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες και performer της γενιάς του, έχει ετοιμάσει για το κοινό ένα live. Από την εμφάνισή του δε θα λείψουν αγαπημένες επιτυχίες του από την προσωπική του δισκογραφία όπως τα “Μπερδεμένος”, “Αυτή Είναι Η Ζωή”, “Φίλα Με Ακόμα”, “Έπαθα Αγάπη”, καθώς και αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών αλλά και πολλές ανατρεπτικές μουσικές “εκπλήξεις”, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο πολυπράγμων Πάνος Μουζουράκης σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση.

Μαζί του επί σκηνής η 16χρονη νικήτρια του The Voice of Greece Μαρία Σακελλάρη, η οποία χάρη στις εξαιρετικές τις ερμηνείες και το ιδιαίτερο στυλ της έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον του κοινού, και αναμένεται να αφήσει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα στη μουσική αυτή βραδιά.

“Ανοιχτές Πλατφόρμες”

Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι στον Κήπο του Μεγάρου, από τους ήρεμους τζαζ ήχους της Blend Orchestra στη γοητεία της έθνικ ομάδας Argalios αλλά και στους Bodyterranean. Τρία σχήματα που ξεχώρισαν από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο του κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ. Οι Ανοιχτές Πλατφόρμες είναι μια πρωτοβουλία του Μεγάρου που στοχεύει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, μέσα από φυσικές και διαδικτυακές ακροάσεις, και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ).

H Blend Orchestra είναι ένα έργο (σχήμα) συνεργασίας που ενσωματώνει και συνδέει στοιχεία από την παραδοσιακή και την κλασική μουσική έως την ηλεκτρονική σύνθεση ήχου, καταλήγοντας στην ambient και τη cinematic μουσική. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε γύρω στο 2015. Έκτοτε κυκλοφόρησαν 3 EP, κυρίως συνεργασίες με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες από την Αθήνα. Αυτή τη στιγμή η Ορχήστρα εργάζεται πάνω σε νέο υλικό, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το μουσικό σχήμα Argalios δημιουργήθηκε στη Βέροια το 2020 με βασικά μέλη του τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη (πιάνο), τη Ζωή Μάντζου (φωνή, κρουστά) και την Ελευθερία Ματσεντίδου (νταούλι, φωνή). Πλέον, στηρίζεται στους πρώτους δύο και πρόκειται για ένα πολύμορφο σχήμα που σε κάθε παράσταση συνδιαλέγεται με διαφορετικούς σολίστ στη βάση του αυτοσχεδιασμού, με αφορμή την δημοτική μουσική και ποίηση.

Το Bodyterranean γεννήθηκε στην Αθήνα, σαν αποτέλεσμα της μακρόχρονης έρευνας του Simone Mongelli πάνω στο πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας και της Ιταλίας με τη σύγχρονη γλώσσα της Body Music. Κυκλοφόρησε αρχικά σαν μουσικό άλμπουμ και ύστερα σαν μία πλούσια μουσικοκινητική παράσταση, με μία ομάδα νέων μουσικών και χορευτών που πέρασε από εντατική εκπαίδευση για την απόδοση του έργου.

Ημερίδα για την κριτική σκέψη και το αρχαίο δράμα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Pixabay

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2023 αλλά και την πρεμιέρα παραστάσεων αρχαίου δράματος σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν φιλοξενεί μια ημερίδα με θέμα την “κριτική σκέψη και το αρχαίο δράμα”.

Κριτικοί, θεατρολόγοι και καλλιτέχνες συζητούν για τη θέση της κριτικής απέναντι στην ερμηνεία του αρχαίου δράματος σήμερα. Την εκδήλωση συντονίζει ο δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι (αλφαβητικά): Πόπη Αρωνιάδα, Ανθούλα Δανιήλ, Κατερίνα Ζαχαριάδου, Κωστούλα Μάκη, Σίσσυ Παπαθανασίου, Έρση Πίττα, Λέανδρος Πολενάκης, Θανάσης Σαράντος, Γιώργος Ρούσκας, Χριστόφορος Χριστοφής.

Μηνάς Σεμερτζιάν έκθεση “Εφήμερη ομορφιά ή διαχρονική συγκίνηση; Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης”

Εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών-Eurokinissi

Στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζεται η έκθεση του Μηνά Σεμερτζιάν με τίτλο: “Εφήμερη ομορφιά ή διαχρονική συγκίνηση; Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης”.

Μεταξύ άλλων ο εικαστικός αναφέρει: “Η εικόνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ζωγραφικής” είχε γράψει σε μια έκθεση του ο Kazimir Malevich. “Η εικόνα περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης”. Αυτή η φράση άλλαξε την πορεία της ζωγραφικής μου. Άρχισα να ψάχνω τρόπους αποδόμησης της εικόνας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα αφανή, τα μη αναπαριστώμενα, που είναι πιο αληθινά από τα φαινόμενα. Έτσι έφτασα να αποσυναρμολογώ την εικόνα προς όφελος της ζωγραφικής.

“Η τέχνη δεν είναι διακοσμητικό προϊόν, είναι όπλο ενάντια στον εχθρό” είχε πει ο Joseph Beuys. Σκοπός της ζωγραφικής δεν είναι να αρέσει, αλλά να συγκινεί. Η ομορφιά είναι εφήμερη, αλλά η συγκίνηση αντέχει.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, ώρα 18:00 – 20:00. Επιμέλεια – Συντονισμός: Αιμιλία Κουγιά.

Ομαδική έκθεση “Summer in the City

Έργο από την ομαδική έκθεση με τίτλο “Summer in the City” Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ομαδική έκθεση με τίτλο “Summer in the City”, η οποία περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023.

Σε μια περίοδο ραστώνης, η τέχνη είναι μια από τις ευχάριστες διεξόδους, που μπορεί να απευθυνθεί κανείς, όσο βρίσκεται στην πόλη. Στη νέα ομαδική έκθεση ο θεατής μπορεί να γίνει μέρος ενός ευχάριστου και δημιουργικού ταξιδιού, στο οποίο κυριαρχούν εύθυμα έργα, γεμάτα χρώμα και αισιοδοξία.

Αναγνωρίσιμοι ξένοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής συμμετέχουν στην έκθεση με έργα που πρωταγωνιστούν pop μορφές, σούπερ ήρωες, ακόμη και γνωστά εμβληματικά έργα. Το χιούμορ, οι οπτικές ψευδαισθήσεις και το παιχνίδι με την προοπτική κυριαρχούν και μας καλούν να αναζητήσουμε τη δική μας ερμηνεία.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες εμπνέονται από το ελληνικό καλοκαίρι, τα μαγευτικά τοπία και τις ηλιόλουστες ημέρες. Θέτοντας ως αφετηρία τη δύναμη της φύσης, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί σε ειδυλλιακά μέρη και να αναπολήσει τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με μια σειρά γλυπτών έργων διαφορετικών τεχνοτροπιών, όπως τα αναγνωρίσιμα balloon animals του Koons, τα πολύχρωμα κεραμικά του Χαδούλη, τις επιβλητικές μαρμάρινες προτομές του Caillard και τα μεταλλικά ζώα του Inglesis.

Συμμετέχουν: Barnabe, Jisbar, Patrick Rubinstein, Henri Inglesis, Leo Caillard, Jeff Koons, Maxim Wakultschik, Νεκτάριος Αποσπόρης, Τάνια Δημητρακοπούλου, Γιάννης Κόττης, Γιώργος Χαδούλης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα