Σεξ στη θάλασσα και την πισίνα: Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να μην μπούμε σε περιπέτειες

Σεξ στη θάλασσα και την πισίνα: Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να μην μπούμε σε περιπέτειες
Ρομαντικές στιγμές μέσα στη θάλασσα Getty Images/iStockphoto

Η αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνει και την ερωτική διάθεση και έτσι πολλά ζευγάρια αναζητούν μέρη εκτός κρεβατοκάμαρας για να έρθουν σεξουαλική επαφή. Το νερό είναι ένα από τα πιο συχνά, όμως κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Τι θα πρέπει να προσέξουμε.

Δεν είναι μόνο η έντονη ερωτική διάθεση που μας ωθεί να κάνουμε σεξ εκτός της κρεβατοκάμαρας το καλοκαίρι.

Οι δοκιμές για ερωτική επαφή σε εξωτερικούς χώρους είναι αρκετά συχνές το καλοκαίρι και εξάπτουν τη φαντασία για καλύτερο σεξ.

Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι σε συγκεκριμένα μέρη, όπως είναι η θάλασσα και η πισίνα, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που θα πρέπει να αποφύγουμε.

Σύμφωνα με όσα εξηγεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Εssence η σεξοθεραπεύτρια Chanta Blue, το σεξ εκτός κρεβατοκάμαρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξουμε τη σεξουαλική μας ρουτίνα.

«Το σεξ εκτός κρεβατοκάμαρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο στην σεξουαλική σας ζωή. Μπορεί να δημιουργήσει νέες εμπειρίες σε ένα ζευγάρι και να ενισχύσει τον ρομαντισμό ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας», λέει η ειδικός.

«Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για το σεξ σε μη παραδοσιακά μέρη, καθώς η απελευθέρωση δοπαμίνης και αδρεναλίνης που προκαλείται από τον εγκέφαλο σε αυτές τις περιπτώσεις, από μόνες τους μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες για μεγαλύτερη ευχαρίστηση και αυξημένη ερωτική επιθυμία», εξηγεί από την πλευρά της η Nikquan Lewis, ψυχοθεραπεύτρια και σεξοθεραπεύτρια.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ερωτικής επιθυμίας με τους οποίους «ενεργοποιούνται» οι άνθρωποι.

Μερικοί μπορεί να χρειάζονται σωματική διέγερση πριν διεγερθούν σεξουαλικά, κάτι που ονομάζεται επιθυμία ανταπόκρισης.

Άλλοι, πάλι, διεγείρονται ακόμη και δίχως σωματικό άγγιγμα ή φιλιά, και αυτοί οι άνθρωποι ενθουσιάζονται περισσότερο σε μη παραδοσιακά μέρη, όπως είναι η θάλασσα ή η πισίνα, συμπληρώνει η Lewis.

Ωστόσο, όπως κάθε διαφορετική από την ασφαλή επιλογή, η απόφαση για σεξ μέσα σε υγρό στοιχείο, σε αρκετές περιπτώσεις κρύβει κάποιους κινδύνους, που καλό θα είναι να μην αγνοήσουμε για να μην μας βγει ξινό το σεξ.

Κίνδυνοι από το σεξ στη θάλασσα και την πισίνα

Ένα από τους κινδύνους είναι ότι ανά πάσα στιγμή, μία προσωπική στιγμή μπορεί να αποκτήσει θεατές, όσο προσεκτικό και αν είναι το ζευγάρι.

Στην περίπτωση που η γυναίκα τρομάξει, μπορεί να κάνει σύσπαση ο κόλπος και το πέος να παγιδευτεί μέσα στο αιδοίο, δηλαδή το ζευγάρι να κολλήσει.

Το φαινόμενο ονομάζεται εγκλωβισμός πέους, μία κατάσταση που προκαλεί πόνο και στον άνδρα και στη γυναίκα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλέσετε ασθενοφόρο και να φρικάρετε.

Με το να μειώσετε λίγο το άγχος σας, θα σταματήσουν να σφίγγονται οι μύες του κόλπου και έτσι θα είναι πιο εύκολη η έξοδος του πέους. Επομένως, χρειάζεται απλώς να αναμένετε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Ένας ακόμα κίνδυνος είναι ότι το σεξ στη θάλασσα ή την πισίνα, δεν επιτρέπει τη χρήση προφυλακτικού.

Ως εκ τούτου, σε μία περίοδο που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι αυξημένα, δεν υπάρχει λόγος να θέσει κάποιος σε κίνδυνο την υγεία του.

Ακόμα περισσότερο αν δε γνωρίζει καλά τον ή την σύντροφό του και δεν είναι σίγουρος για την κατάσταση της υγείας του.

Ο τρίτος κίνδυνος είναι ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει τσουξίματα και ερεθισμούς στο δέρμα, αλλά και στους βλεννογόνους της ευαίσθητης περιοχής σε άνδρες και γυναίκες.

Ο λόγος είναι ότι περιέχει διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν βρίσκονται φυσιολογικά στην ανθρώπινη χλωρίδα.

Ακόμη και τα νερά να φαίνονται καθαρά, μπορεί ένα σκάφος να έχει πετάξει τα λύματά του σε κοντινή απόσταση από το σημείο και ο κίνδυνος μόλυνση να αυξηθεί κατακόρυφα.

Και ενώ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες μπορούν να υποστούν μία μόλυνση η οποία θα εξελιχθεί σε λοίμωξη.

Ωστόσο, το σεξ στη θάλασσα (όχι στην πισίνα, που συνήθως δεν έχει θαλασσινό νερό), έχει και τα θετικά του, καθώς η άνωση που προκαλεί το αλμυρό νερό, βοηθάει το ζευγάρι να έρθει σε επαφή με τρόπους, που δεν είναι εύκολοι στην κρεβατοκάμαρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα