Ηράκλειο: Ποινή 11 ετών σε 59χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη ανιψιά του

Ηράκλειο: Ποινή 11 ετών σε 59χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη ανιψιά του
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/Eurokinissi

Το πρωί της Παρασκευής το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον 59χρονο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, επιβάλλοντας ποινή 11 ετών.

Ένοχος κρίθηκε 59χρονος για ασλεγείς πράξεις στην 11χρονη ανιψιά του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Έπειτα από μια μακρά διαδικασία που ήρθε στο τέλος της τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (30/6), το Δικαστήριο επέβαλε στον άνδρα ποινή κάθειρξης 11 ετών κατά συγχώνευση.

Ακόμη, αναγνώρισε στον 59χρονο το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς με ψήφους 5-2, ενώ απορρίφτηκε το ανασταλτικό της έφεσης σε πλειοψηφία 6-1. Πρακτικά, αυτό ορίζει την φυλάκιση του κατηγορουμένου για την έκτιση της ποινής του.

Ο 59χρονος αρνήθηκε την ενοχή του, λέγοντας πως δεν έχει προβει σε τέτοιες πράξεις. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από τους δικαστές τον επανέλεγχο της ανήλικης, με οπτικοακουστική κάλυψη. Το Μικτό Ορκωτό, ωστόσο, απέρριψε το αίτημά του.

Η περίπτωση της 11χρονης γνωστοποιήθηκε όταν η ίδια ανέφερε στις δασκάλες του σχολείου της, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, την αποτρόπαια συμπεριφορά του θείου της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επιμέλειά της.

Οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού ήταν απαράδεκτες, ζώντας σε ένα μικρό παράπηγμα με τον θείο του, ενώ πολλές φορές έμενε νηστκό, με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της να αναφέρουν πως παρατήρησαν στο σώμα του σημάδια κακοποιήσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα