Dimand: Νέα σχέδια για οικιστικά projects στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Dimand: Νέα σχέδια για οικιστικά projects στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Ακίνητα στην Αθήνα iStock

Περίπου 300 νέες κατοικίες αναμένεται να δημιουργήσει σε διάφορα ακίνητα ιδιοκτησίας της η εταιρεία. Στο 1,160 δις.ευρώ η μικτή αξία του χαρτοφυλακίου έργων.

Ξεπερνά το 1 δις ευρώ (1,16 για την ακρίβεια) η μικτή αξία των 23 έργων που έχει σε εξέλιξη η Dimand ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας το 30% των έργων που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026 έχουν ήδη προσύμφωνα πώλησης ή μίσθωσης.

Το ποσοστό ανεβαίνει για τα έργα που θα ολοκληρωθούν μέσα το 2023 και το 2024, καθώς σήμερα το 52% των τ.μ. ανάπτυξης ακινήτων είναι προμισθωμένα, εκτιμώντας ότι έως το Σεπτέμβριο θα αγγίξουν το 60%.

Ο κ. Ανδριόπουλος στο περιθώριο της τακτικής γ.σ. των μετόχων της εταιρείας αναφέρθηκε στην πρόθεση της εταιρείας να επεκταθεί περαιτέρω σε οικιστικά projects.

Ως γνωστόν έως πρότινος, τα οικιστικά έργα αφορούσαν serviced apartments και καταλάμβαναν μικρό μέρος στη δραστηριότητα της Dimand, ωστόσο στο νέο pipeline έργων, η εταιρεία εντάσσει 5 νέα σχέδια. Ειδικότερα, σε ορίζοντα 3-5ετών αναμένεται να δημιουργηθούν 300 περίπου νέα διαμερίσματα από την Dimand σε ακίνητα ιδιοκτησίας της.

Ήδη σχεδιάζει να δημιουργήσει διαμερίσματα στο πρώην ακίνητο του Μινιόν, επίσης στην Ομόνοια σε ακίνητο στην οδό Απελλού, θα αξιοποιήσει μέρος του ακινήτου για διαμερίσματα στη Σοφοκλέους (αποτελεί «προίκα» από το χαρτοφυλάκιο του Skyline), θα δημιουργήσει επίσης διαμερίσματα στο εργοστάσιο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, ενώ σκοπεύει να αξιοποιήσει οικιστικά οικόπεδο που διαθέτει στον Πειραιά, στον Άγιο Διονύσιο, ενώ επίσης ο κ. Ανδριόπουλος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας Dimand για ακίνητα κατά μήκος της Γραμμής 4 του Μετρό τόσο για οικιστική όσο και για εμπορική χρήση.

Πέρα από τα οικιστικά projects, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στα έργα που εντάχθηκαν το 2023 στο σχεδιασμό της αλλά και στην εξέλιξη του project Skyline.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία αναμένει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το διαγωνισμό όπου ανακηρύχθηκε ανάδοχος και αφορά τη δημιουργία του νέου δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά (σε ιδιόκτητο οικόπεδο).

Ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη συνεπένδυση για το ακίνητο στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας του ΤΕΕ, αναφέροντας ότι θα δημιουργηθεί κτίριο 12.000 τ.μ., στο οποίο το ΤΕΕ θα λάβει ως αμοιβή αντιπαροχής 3.500 τ.μ. Το υπόλοιπο εμβαδό 8.500 τ.μ. θα ανήκει σε μικτή εταιρεία των Dimand, ΤΕΡΝΑ και Ιατρικού Αθηνών, το οποίο έχει ήδη έναν αποκλειστικό μισθωτή.

Τέλος σε ότι αφορά το Skyline, αρχίζει η τμηματική παράδοση ακινήτων, με τον κ. Ανδριόπουλο αφενός να αναφέρει πως «υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση για τις προπωλήσεις ακινήτων του εν λόγω χαρτοφυλακίου, και αφετέρου να επιβεβαιώνει την είσοδο της EBRD στο μετοχικό σχήμα των Dimand- Premia με ποσοστό περίπου 15%.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα