Καιρός: Ηλιοφάνεια, ζέστη αλλά και μπόρες την Τρίτη

Καιρός: Ηλιοφάνεια, ζέστη αλλά και μπόρες την Τρίτη
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με περιορισμένη αστάθεια την Τρίτη.Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός , με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια .
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι, ενώ πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα όμβρων τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα

  • Στις 4/7/1957 είχαμε 42°C στη Λάρισα.
  • Το 1998 σημειώθηκαν 44°C στη Σούδα, 42 στα Χανιά, 43.6 στο Ηράκλειο.
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη με έναν νεκρό από κεραυνό.
  • Το 2014 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι σε Βόλο και Πήλιο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα